torsdag 25 april 2013

En angenäm utflykt

Efter några veckors tungt arbete i trädgården och vintertrötta muskler som protesterar ilsket gjorde vi idag en liten utflykt till Zetas.

Det är en underbar och avslappnande miljö att gå och strosa i och solen värmde skönt. Kommersen var i full gång men området är stort så det känns aldrig sådär riktigt trångt.

Massor av spännande växter förstås men även Zetas känner av den försenade våren så en del av det jag planerat att köpa hade ännu inte anlänt - men jag är inte missnöjd alls för det blev en hel del.

Det viktigaste fick jag med mig - en Stewartia pseudocamellia - japansk skenkamelia. Har en från förut men en annan varietet - koreana - och den har inte utvecklats som jag förväntade mig. Två nya Rhododendron sic! - för det kan inte bli en sådan vår igen. Rh. `Teddy bear´ är vacker med sitt bruna indument så vem kan motstå skönheten - inte jag iaf!!

Stort sortiment med fräsch ljung så där åkte sex krukor till Hagtorpet. Några barrväxter blev det förstås och en del perenner, en vit Cortusa matthioli, några vackra hundtandsliljor och Nomocharis aperta, Trillium och så höll jag på att glömma juvelen minsann Paeonia tenuifolia - en riktig dillpion!!

2 kommentarer:

  1. Va mycket fint ni köpte! Tänk, jag har aldrig varit på Zetas, trots att jag bor ganska nära. Dags att åka dit snart kanske:-)

    SvaraRadera
  2. Wow, vilken trevlig utflykt.
    Har aldrig varit till Zetas med sett massor av fantastiska bilder därifrån.

    Du köpte massor av spännande växter som kommer att trivas och växa fint i din trädgård.

    SvaraRadera