fredag 5 april 2013

Varmt och kallt - inget önskeväder

Det börjar kännas lite trist att bara visa gamla bilder men det finns inte så värst mycket fint att visa denna vår eller snarare vinter för det är det ju fortfarande enligt SMHI. Kalla nätter som gör att tjälen aldrig vill släppa trots att solen värmer varje dag.

Dethär är mardrömsväder för alla städsegröna växter. Hittar fler och fler Rhododendron som ger upp och de som kämpar på har alla missfärgade och torkade blad. För barrväxter tar det tid att visa skador så jag befarar att där kommer att bli en hel del besvikelser.

Än ligger snön kvar i delar av trädgården, vi har satt upp skärmar för att skydda mot solen men undrar om det hjälper när det blir så varmt på dagarna.Magnolia `Wada´s memory´ med sin pälsklädda knoppar - stanna där , snälla!Här stiger Saxifraga cotyledon upp ur isen, helt opåverkad av att ha levt under snön så länge. Inget att klippa och städa, snygg och välväxt när den tittar fram.Mosskuddarna bryter igenom så sakta men de som ligger på mer soliga platser börjar bli ljusa i färgen, det är alldeles för torrt i luften.

4 kommentarer:

 1. Margareta i Umeå5 april 2013 11:04

  Du kanske får lov att vattna dina mosskuddar. Gör det på förmiddagen så rinner överskottsvattnet undan innan kvällen. Även andra växter kan ta till sej vatten via bladen då marken är frusen. Det gäller att göra det med försiktighet. En sprayflaska kan vara bra när det är nödfall som nu. Man vill ju inte att isen under växterna växer till mera.

  SvaraRadera
 2. Margareta i Umeå5 april 2013 11:11

  Glömde säga att du bör skugga det som vattnas annars kan solen bränna växterna i värsta fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Margareta, nu har dom fått en försiktig dusch med sprayflaskan.

   Radera
 3. Ja, detta är sannerligen inget väder man vill ha så här års. Det är knappt man vågar säga det högt bland "vanligt folk" men nu önskar jag mig regn och milda nätter. Det är så torrt så torrt på de få platserna i trädgården där marken är bar och samtidigt som jag vill att det skall töa så är jag orolig för torkan och skadorna det kan innebära.
  Hoppas dina växter klarar sig bra och att vi snart får vädret vi önskar oss!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera