onsdag 23 april 2014

Magnolia

Magnolia `Merril´
Under åren med trädgård har vi planterat tio magnolior, åtta av dem finns kvar. `Leonard Messel´ dog förra vintern av okänd anledning, den har funnits här i kanske fem år och tillhör de mera lättodlade av det stora magnoliasläktet. Den andra magnolian tog vi bort efter att den stått och stampat i fem år. Det var en `Magnolia obovata´ junimagnolia och en gissning är att den var alldeles för liten för att planteras ut och tillväxten blev nästan negativ.

Nu blommar de tidigaste magnoliorna på bar kvist, den senaste veckans  värme har lockat fram dem ur det skyddande pälshöljet.

Ibland går det väl men i natt kommer det sannolikt att bli frost och de exotiska blommorna som fladdrar i trädgården tål inte frost och svartnar. Så idag gick jag omkring med min kamera och tog lite bilder av det som förmodligen inte finns kvar i morgon. Själva trädet skadas inte av lite vårfrost utan kommer så småningom att veckla ut sina blad.

Underbart är kort sägs det eller så blir det underbart just därför att det är så kort...

Magnolia `Wada´s memory´

 


2 kommentarer:

  1. Vackra bilder! Så synd att Leonard försvann. Jag funderar på att plantera in en sådan här i sommar för jag tycker de är så vackra som står i Enköpings parker :) Vår Merrill står också i blom, underbart! Jag hoppas frosten stannar på norrsidan, eller i alla fall inte går ner under stora körsbäret, för då klarar sig nog blommorna.

    SvaraRadera
  2. Jag håller tummarna att frosten inte skall bli så svår, annars ryker våra blommor också. Ha det fint/Carita

    SvaraRadera