tisdag 29 april 2014

Vårt woodland - en process som närmar sig slutet

Bit för bit börjar nu vårt woodland få sin slutliga utformning. Det fanns inget färdigt koncept hur det  det hela skulle se ut när vi började för ett antal år sedan  utan vi har arbetat med ett område i taget. Stora stenar som inte är flyttbara har fått skapa någon sorts ram, gångar måste finnas med i planeringen för att man skall få åtkomst till planteringarna, kanske finns det rum för en sittplats till innan allt är klart.

Det här grävarbetet påbörjades hösten 2013 men hann inte bli klart innan vintern, orken sinade...


De stenar som varit möjliga att flytta med handkraft har grävts bort och kommer till användning någon annanstans. Allt är inte möjligt att få bort så de får helt enkelt bli kvar därunder. Nu finns inga ogräs kvar i marken under och det är det viktigaste.


Sedan skall allt återfyllas med ny och ogräsfri jord samt viss gödsling. Vi beräknar att det gått åt ca 1,5 kbm jord för att fylla den stora planteringen. Det är inte färdigplanterat men det lilla Ginkgoträdet har fått sin plats här. Längs kanten mot gången har jag planterat en rad Hostor av samma sort  `Orange star´ för att försöka åstadkomma en Hosta path. Det blir effektfullt om det lyckas.


Nu börjar woodlandet så småningom få en helhet, bilden tagen uppifrån sett.

 
...och från andra sidan


En trevlig Valborg!


2 kommentarer:

 1. Jag blir så avundsjuk på dina prydliga planteringar, vi har ett enda sammelsurium känns det som när jag ser dina planteringar. Ha en fin valborg/Carita

  SvaraRadera
 2. Här är en till som blir avundsjuk! Du skriver;...inga ogräs kvar i marken... Det är verkligen något jag skulle vilja se här!
  Igår satt vi 8 träd och idag har vi hitintills hunnit med 4, nu - efter lunchen -ska jag ut och fortsätta själv eftersom gubben min ska åka till Hemse. Och det blir inte lätt - man behöver kraft för att kunna gräva i den rot- och stenbemängda jorden. Men är man envis och vill ha ner växterna omgående så får man jobba på! Men oräsfri, nej du, där ute kryllar det av ogräs - och förresten det gör det överallt här på grund av den lätta näringsrika och vattenrika jorden. Men det får man väl leva med.....
  Men ert woodland kommer bli otroligt vansinnigt tjusigt förmodligen!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera