torsdag 8 januari 2015

Fascinerande Rhododendron

4 kommentarer:

 1. Du har så många fina Rhododendron - er trädgård är bland dem som har inspirerat mig till att skaffa Rhododendron också. Det var när vi besökte er för ett par år sedan som jag verkligen fick upp ögonen för vilken variation detta fantastiska släkte erbjuder! Och när "vintern" är som den är i år, mestadels mild och grå, så blir ju Rhododendronbuskarna riktiga ljuspunkter att njuta av!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. De med gråblad fascinerar mig jag vill gärna känna på dem bara fingra lite sådär försiktigt.
  Har inga själv eller rättare sagt fick en planta i höstas en liten liten en...den gav mig lite huvudbry då jag inte tycker de passar hos mig. Men jag googade på namnet & bilden jag fick se var ljuvlig & jag tycker mycket om personen jag fick den av så ja vem vet om jag nu ändrat mig för såklart är den planterad & jag känner mig förväntansfull inför våren :)
  Rhododendron carol. 'PJM Olga Mezitt' heter den!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Börjar nästan bli sugen på rhododendron när jag ser alla dina vackra, men jag har inte riktigt förutsättningar för dem. Du har så mycket fint att se fram emot och vi också som får njuta av bilderna.

  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 4. Det är klart att blommorna på roddisarna är underbart vackra, men jag som gillar buskar och träd med vackra blad kan ibland tycka att dom är minst lika vackra - och växtformen lika viktig! Därför är det med sorg i hjärtat som jag får ge mig, kan inte ha fler Rhododendron i den här hemskt kalkrika jorden. Vårt PH i vattnet från brunnen, som vi dock för ovanlighetens skull har mycket av, ligger på 23-24 och i det kommunala är det runt 15.
  Jag har två små roddisar med utbytt kalkfri jord, det får räcka. Man måste ju tyvärr ibland anpassa sig efter verkligheten. Det är klart att jag skulle kunna byta jord på fler ställen, men jag har tillräckligt med pyssel på den här stora tomten. Hädanefter ska jag bara välja anpassade lättskötta växter.....*fniss* Ja, jag ska i alla fall försöka!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera