måndag 5 januari 2015

Trädgårdssäsongen 2014 (6)

Andra delen av april är nästan magisk i trädgården, det är då man helst vill stoppa världen och kliva av om än bara för en liten stund. Känslan av att det går för fort är konstant.

"......allt det som varit dött....."

En bildkavalkad där växterna får tala för sig själva, deras formuleringskonst överträffar allt annat.

Jeffersonia dubia - presidentsippa

Veratrum nigrum - svart nysrot

Adonis vernalis - våradonis

Caltha palustris - kabbleka

Sanguinaria canadensis `Multiplex´ - blodört

Mertensia virginica - pärlemorfjärva

Fritillaria meleagris - kungsängslilja

Daphne retusa - liten vintertibast

Primula vulgaris `Blue sapphire´ - jordviva

Erythronium `Pagoda´ - hundtandslilja

5 kommentarer:

 1. Nämen har du också den känslan att allt går för fort... samma här! Känns som jag ligger tre månader efter hela tiden. Vill hålla kvar julen, vara i stämningen, vill hålla kvar snön, solen och minusgraderna, vill hinna fota, njuta och bara vara lite till. Frökatalogerna har kommit sen flera veckor, men jag är inte redo att dyka ner i listorna och inventera fröförrådet. Skulle behöva ett 24 månaders år med 6 månader i varje årstid, annars är jag rätt nöjd : )

  Makalöst mycket vackert du har att se fram emot, bara rariteter. Ser ut som om dina kungsängliljor växer på klipporna, men de står förstås i en fuktig spricka. Blodörten är ju fantastiskt vacker och nysroten spännande, vilka blad!

  Idag får det bli någon timmes trädgårdsstädning efter Svea. Smågranar och granris över hela tomten, men skönt att vädra lungorna efter allt stugsittande.

  Varm kram och god fortsättning
  Anette

  SvaraRadera
 2. Jag har börjat förbereda mig för snart är vi där igen i den vackra aprilmånaden. Så fina exemplar du har av vårrariteter. Det går inte att fatta att det egentligen går för fort fast väntan känns lång. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! Tänk, nu är det bara tre månader tills vi är i underbara april. Hoppas vi får en lika snäll vår som förra året!

  SvaraRadera
 4. Hvilken herlig vårkavalkade du byr på. Jeg lengtes:) Så mange vakre sorter. Jeg falt helt for Presidentsippan. Alt det beste for 2015.

  SvaraRadera
 5. Tänk att snart är den trista vintern över och vi kommer få se såna här fina växter "live" igen. Det är inte utan att jag förundras över ytterligheterna i vårt land - och tycker synd om dom som bor i länder där det nästan är samma klimat året runt. Dom kan ju inte vara lika vårtokiga som oss.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera