lördag 8 augusti 2015

När rudbeckiorna blommar...

...brukar det bli köbildning av fjärilar, i år är det nästan tomt.


Blommande höstflox är attraktiv för insekter men det är tyst och stilla även där


6 kommentarer:

 1. Lite trist utan fjärilar men man får förstå dom en sån här sommar. Kanske ligger dom förpuppade ett år till och kommer desto fler nästa sommar. Kan man hoppas iaf. Gentianan i headern är en G. elwesii mycket vacker. Leif köpte den från Spezialplant för två år sedan.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Här är det också stilla på "insekts-och frjärilsfronten" tyvärr. Jag gillar det inte! Tidigare på sommaren hoppades jag att det skulle bli bättre längre fram på sommaren, men det har varit lika tomt och stilla hela säsongen - trist och oroväckande!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Konstigt och skrämmande utan insekter. Här har det också varit ganska tomt förrom humlorna som tuffat på i ur och skur hela sommaren. Men igår kom fjärilarna tillbaka och som bonus ett par svarta jag inte sett tidigare.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Tack för fjärilskunskapen! Visst är den en kartfjäril jag visar. Nu har jag googlat och läst på. Vilken förunderlig liten insekt. Förunderligt är också variationsrikedomen inom andra generationen som kan ha hela skalan från ett starkt orange band på bakre vingparet till två. Jag såg båda när jag fotade och till och med samtidigt. Värdväxt nässlor och det odlar jag i en potatiskorg. Tänk om de är födda där. Vore trevligt. Det finns också nässelruggar i kalvhagen bredvid. Ska nog ta mig en närmare titt på dem idag.
  Tacksam för att du delar med dig av all din kunskap!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Igår, när mina vita bolltistlar börjar slå ut (äntligen!), la jag märke till "köbildning" av humlor och fjärilar! Det har varit ont om fjärilar och dagsländor tidigare i sommar men de tycks komma nu!

  Än är sommarn inte slut!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera