torsdag 7 april 2016

Efterlysning! Solsken, måttliga vindar och tvåsiffrig värme

Busväder ute, det blåser och regnar och det mesta står stilla i trädgården, vem vill titta upp i detta ogästvänliga väder.

Pulsatilla patens nipsippan med vattendroppar i pälsen får symbolisera dagens och gårdagens väder.


Svavelpionen Paeonia mlokosewitchii är trogen som få, kommer med sina vackra bladknoppar  enligt tidtabellen och i kallbänken gror frösådderna. Tredje året nu så det är dags för dem att lämna sin skyddade tillvaro.


Helleborus ericsmithii `Winter moonbeam´ bildar sina blomknoppar redan under snötäcket men sen dess har det gått sakta på grund av den kyliga våren. Men häromdagen slog de första blommorna ut.


Helleborus `Blue lady´ har också blommat några dagar och fortsätter blomma länge, länge...


16 kommentarer:

 1. Visst är det helt otroligt hur en del växter struntar fullständigt i att vädret inte är optimalt - i vårt tycke;-)?! Julrosorna tröttnar man aldrig på. Själv har jag så att jag kan ha även en vas med snitt.

  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Hvis du ønsker bedre vejr, er det ikke det vestlige Danmark, du skal vende dig imod. Her er vejret vist som hos jer. Men selv om der mangler varme, kan jeg se, du har mange spirer på vej. Og husk, det er dejligt at have noget godt i vente.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 3. Så vakre helleborus du har! Det er mye tidligere hos deg enn her, så jeg må nok vente litt på mine. De en en av mine store plantediller i de siste årene.
  Den ericsmithii har så flott bladverk!

  Klem!

  SvaraRadera
 4. Smukke helleborusblomster - de vil levere skønhed i lang tid endnu. Min svovlpæon ligner meget din. Det sjovt at tænke på, at den tilsyneladende har et indbygget ur, som den følger uanset vejret.

  SvaraRadera
 5. Så fin den är när den tittar upp, svavelpionen! Och 'Blue lady' väcker habegär här! I övrigt instämmer jag i din efterlysning!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Visst är dom vackra alla små skott som stucker upp både här och där! Mest där har jag märkt. För efter ett år i fäfot i rabatterna så bara kryllar det av ogräs. Kunde ju inte begära av en ointresserad gubbe att rensa dom ovanpå allt annat jobb. Dessutom ser han inte skillnad på perenn och ogräs.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Glömde att tala om att idag har vi haft regn på morgonen, sen strålande sol efter klockan 11 - men vi har haft väldans blåsigt. Det var dock skönt när man jobbade hårt, i förrgår fick jag hänga av mig jackan för det blev så otroligt varmt. Över 20 grader i skuggan!
  Och jag gillar också den där Dark Lady och tror att jag har en också!
  KRAM IGEN
  Susie

  SvaraRadera
 8. Hvor ser det godt ud, der er meget på vej. Jeg er med på den efterlysning. Her er det kun koldt og blæsende og med sol og regn på skift.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 9. Apropå väder. I Göteborg har det regnat massor. Väldigt kallt och blött ute i trädgården så det finns nog både växer och trädgårdsfolk som avvaktar lite med våren nu.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera
 10. Hej Gunilla

  mlokosewitschii har en fantastisk färg på din bild!
  Här har vi haft ganska så hyfsat väder - västerut har de fåt al regnet!
  Jag tror 2016 blir ett kanon år!

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 11. Instämmer i efterlysningen.
  För väl att somliga växter struntar i om våren kommit eller ej. Och vad ska man säga om de vårfåglar som kommer allt tidigare. Sammantaget kanske "Ur led är tiden".
  Hoppas att solen kommer till Hagtorpet i helgen och gärna oxå till Getingstorp. Ha de gott!

  SvaraRadera
 12. Fin vårblomning hos dig och alla knopparna på `Winter moonbeam´ blir man ju alldeles lycklig av. Jag är ju en sån kärring mot strömmen som gillar att våren är kall och seg, så jag får en chans att hinna med, särskilt nu när växthusbygget är flera månader för senat och krockar med odlandet.
  Fin helg till dig
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 13. Jag vill också gärna ha regn och lite mer värme. Det har inte hänt mycket på den veckan vi varit borta så jag ser att värmen har saknats. Ny fryser jag som en hund och verkar inte kunna bli varm efter vistelsen i Spaniern. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 14. Ja, lite värme skulle inte sitta fel nu. Jag längtar tills man kan vara ute utan långkalsonger och mössa.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 15. Ja det är sannerligen en kall och ruskig vår. Men det blommar i alla fall vackert hos dig. Önskar dig en fin helg med sol (förhoppningsvis).

  SvaraRadera
 16. Det hadde vært kjekt med litt varme nå, og hos oss, sol slik at det kunne tørke litt opp. Utrolig vått her nå.
  Flotte juleroser, "Winter Moonbeam" kan du virkelig nyte lenge:-)
  Ha en fin dag.
  SvaraRadera