måndag 21 april 2014

En fulhörna mindre!

Den här rabatten har aldrig gjort mig glad och ingen annan heller för den delen har smålett förtjust vid anblicken. Den är säkert runt tio år gammal men det är inte åldern som tagit ut sin rätt, den har aldrig varit vacker.

Här har vuxit drakmynta i alla år och för att dölja den anskrämliga planteringen brukar jag ställa några krukor med Agapanthus på kullerstenarna framför rabatten.

Nu skulle den bort  men det blir inte alltid som man planerat . När all jord och alla drakmyntor var bortgrävda visade det sig att under halva rabatten dolde sig en jättestor sten - som jag glömt! Problemlösning hör trädgård till och nu stod ett litet förtjusande dvärgkörsbär Prunus incisa `Kojou-no-mai´ och väntade på placering.
Det blev ett större projekt än vad jag tänkte från början men nu är det lilla trädet på plats, utanför stenens räckvidd och en Hosta är planterad vid kanten mellan stenarna för att i någon mån sudda ut gränsen mellan stenar och rabatt. Återstår att hitta något som kan växa i jorden ovan stenen - men det löser sig nog. På hönsnätet kommer så småningom en Clematis att slingra sig.
3 kommentarer:

 1. Hm, kan inte erinra mig att jag såg några fulhörnor när jag besökte er.....
  Men jag förstår vad du menar, vissa platser i trädgården är svåra att få till. Själv retar jag mig på den första rabatten jag gjorde här för snart fyra år sedan. Den har aldrig varit snygg och jag måste göra om den. Hoppas jag hinner det i år.
  Kram!
  P.S. Vilket ljuvligt träd!

  SvaraRadera
 2. så fint det blev...skulle inte några vitsippor fixa det läget??
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Om den i din smak var lite ful förut, så tror jag att den blir helt fantastiskt tjusig nu! Ibland är det ju så att man ändrar sig vad gäller tycke och smak, ibland så ser man saker mycket tydligare när det gått ett tag. Men att den skulle varit direkt FUL det tror jag inte på!! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera