söndag 4 januari 2015

Nedskräpning

I helgen har någon dumpat sitt avfall vid vägen igen. Den här gången får jag inte med mig skräpet i plastpåsen som jag brukar samla ölburkar, plastskräp och snabbmatskartonger i  som slängs ut genom bilfönstren. För att få bort avfallet krävs en lastbil eller släpkärra. Jag vet inte vad det är men i den svarta plastpåsen ligger en grov plastslang som luktar diesel.

Vi har en fin återvinningsstation här i kommunen med generösa öppettider både kvällar och helger så det finns inga som helst hinder för att ta ansvar för sitt avfall och deponera det där det omhändertas på ett lämpligt sätt. Ändå hamnar det i naturen vid vägen.

Bilderna skickade jag in till lokaltidningen med en uppmaning till den ansvarige att hämta sitt skräp och köra det till återvinningsstationen. Eftersom jag tycker att man skall vårda sitt språk i alla sammanhang skriver jag inte ut vad jag tänker.

Är det månne sån här utrustning som används när man tjuvar bränsle från traktorer och maskiner?


3 kommentarer:

  1. Dåligt ! Har set en del i trakten där du bor. Vid Skiren finns allt möjligt dumpat. Skulle gärna vilja veta vilka som gör detta!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  2. Åååå jag blir så förbannad känner jag, troligen för att vi råkar ut för samma sak om och om igen här om kring. Inte för att jag är egoistisk utan för att det betyder att det fler som gör dessa dumpningar. Och jag har så svårt att förstå varför, som du säger, det finns ju bra återvinningsstationer! Vi har spånat på om det är så att det är små företag som dumpar avfall för häromkring måste de betala för sitt avfall... för ibland ligger det gamla badrum med allt vad det innebär, handfat till kakel. Eller gamla kök...

    God fortsättning till Er! Kram

    SvaraRadera