tisdag 27 januari 2015

Trädgårdssäsongen 2014 ( 10 )

Juli månad kom med värmebölja och torka. Varken jag eller trädgården njöt av den brännande solen som envist brände på dag efter dag. Inget regn och har man som vi enbart  egen brunn vet man aldrig hur långt det räcker. Dammen måste fyllas på eftersom det dunstar så mycket vatten i värmen, i övrigt är det prioritering av enskilda växter som gäller. Jag gillar det inte alls, det blir något av en kamp för överlevnad i stället för att njuta av en prunkande trädgård.

Skogsträdgården som den numera får heta i stället för den engelska benämningen woodland, är min favoritmiljö men även här brände solen för länge och för mycket och orsakade brännskador på rododendron bladen, en del Primula bara vissnade ner men kommer säkert igen.

Den lilla grusplanteringen klarar sig hyfsat för här kommer solen först på eftermiddagen.En av ingångarna till trädgården


..och några växtporträtt i juli

Thalictrum rochebrunianum skuggviolruta
Yucca filamentosa palmlilja

Rh. Golfer
Hakonechloa macra `Aureola´ gulbladigt hakonegräs
Hakonechloa macra grönbladigt hakonegräs
Hosta `Valley´s glacier´
Hosta `June´

4 kommentarer:

 1. Den är magisk den där skogsträdgården, förstår att du trivs där!
  Fina växtporträtt!
  Ha det gott! /Laila

  SvaraRadera
 2. Ja, juli månad var verkligen en prövning både för trädgården och oss med egen brunn med begränsad tillgång till vatten. Dina bilder är trots detta väldigt fräscha och fina tycker jag, men jag misstänker att det nog har att göra med bra planering också. Om man planterar växterna på rätt ställe och med så bra förutsättningar som möjligt så klarar de sig bättre än annars förstås.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Rh Golfer, wow! Vill ha. Skogsträdgård tycker jag låter bra. De engelska orden har en tendens att smyga sig in överallt.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Hej Gunilla,
  Er grusplantering är fantastisk. Trädgården i sin helhet är en stor inspirationskälla!

  SvaraRadera