lördag 15 augusti 2015

Solen gör skillnad..

..för nu fladdrar det runt rudbeckiorna. Artrikedomen är inte stor, tyvärr, endast amiralfjäril och påfågelöga visar sig i mängder men inte en endaste nässelfjäril eller pärlemorfjäril.
6 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder! Man blir så glad av att sitta och titta på hur de fladdrar runt i trädgården. Här har vi ovanligt många fjärilar i år och det är ju glädjande. Ha en trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 2. Ja visst gör solen skillnad! Igår såg jag mina första pärlemofjärilar i trädgården för i år. Nässerlfjärilar....hm....kanske inte. Men, även dagsländorna har "exploderat" i antal under de senare dagarna. Getingar har vi i princip inga i år (saknar dem inte), men igår surrade en förvirrad geting vid ytterdörren ;-)!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Skön syn med alla fjärilar nu. Igår var det nästan bara påfågelöga på vissa växter här, medan de fladdrar mer gult och vitt över trädgårdslandet. Inge pärlemofjärilar här ännu.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder! Fortfarande dåligt med fjärilar här, men något fler än för en vecka sedan är det nog. Däremot har vi ovanligt många sländor och de är ju fascinerande när man kan studera dem lite närmre vid dammen:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiska bilder. Visst är det härligt med fjärilar.
  Du har lyckats fånga dem så fint på bild.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 6. Låter som paradiset med mängder av amiral. Jag blir alltid glad när en ny sort visar sig i min lilla trädgård. I år var första gången jag såg amiral - på stånds. Annars har jag enbart sett arten inne i samhället på fjärilsbuskar och på sav från björk. Jag har haft mängder av slåttergräsfjäril och ganska många blåvinge,.

  SvaraRadera