fredag 2 december 2016

Rekordvärme på Arktis, 20 grader över normaltemperatur

Johan Rockström professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och chef för Stockholm Resilience Centre kommenterar de chockerande uppgifterna.


            

8 kommentarer:

  1. Hej Gunilla!

    Ja, det er fryktelige nyheter!
    Det ser ikke ut til at det blir noe bedre med det første :(

    Klem!

    SvaraRadera
  2. Hello, Gunilla!
    Yes, that is really very bad news. I have read about it... and now I try to watch the video to see if I can understand anything. :)
    Wishing you, despite all the bad news recently, a happy weekend!
    Trevlig helg! :)

    SvaraRadera
  3. Väldigt oroväckande. Men eftersom temperaturchocken inte syns och märks i de tättbefolkade områdena (just nu) så får det alldeles för lite uppmärksamhet. Och medias intresse för klimatförnekarna är verkligen ett problem. Forskarsamhället är enat och så letar men upp den ena klimatförnekaren efter den andra bland personer som nog får klassas som tyckare mer än forskare. De kallar dessutom ibland forskare som Rockström för alarmister. Politikernas kortsiktighet och oförmåga att verkligen ta tag i frågan och de starka fossil-lobbyisterna hjälper ju inte till heller.
    //Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väl sammanfattat Helene! Nog borde vi upplysta människor lärt oss skilja på åsikter och vetenskap.

      Radera
  4. Skrämmande. Man börjar verkligen undra vad som händer om det fortsätter i den takten och hur mycket havsnivån kommer att börja stiga när isarna smälter i allt snabbare takt.Vi märker inte så mycket av det än i vårt närområde. Carita

    SvaraRadera
  5. Hej Gunilla

    Bra att en så erkänd forskare står fram, och uttrycker sig klart!

    Ha en trevlig helg

    SvaraRadera
  6. Skrämmande!
    Vad mera behöver sägas för att ALLA, även Donald Trump, ska ta klimatfrågan på allvar.

    SvaraRadera
  7. Hörde nyheten men har inte haft möjlighet att varken läsa eller se nyheterna. Kollade nu. Hoppades att det var en överdriven rubrik när jag hörde för det lät helt osannolikt. Men så är det ju inte :(

    Carina

    SvaraRadera