torsdag 16 mars 2017

Visst är det våren som är på gång

..även om det ännu inte är vår enligt meteorologisk definition för i morse var det - 2 grader och tjälen biter sig fast i torvpartierna. Men i måndags anlände ormvråken, hackspettarna trummar in sina revir och mesarna överröstar varandra för att fånga den skönaste damen så något är på gång.

Snödropparna som trängde upp genom snön har nu blivit av med istäcket


Cyclamen coum vårcyclamen har överlevt sin andra vinter här, fyra blomstänglar just nu


Vårljungen blommar för fullt Erica carnea `Praecox Rubra´


Erica carnea `Weisse Perle´


Köpt som Leucojum aestivum `Gravetye Giant´ men jag tycker inte det stämmer, den saknar de gröna fläckarna på kronbladen.Mossplanteringarna är dekorativa på våren när inget annat konkurrerar med grönskan
10 kommentarer:

 1. Hvor herligt at foråret endelig er på vej. Det er en fantastisk miniplanteverden, du viser, når du zoomer ind på mosserne. Og coum viser sine fine møllevinger.

  SvaraRadera
 2. Også vårtegn hos jer, det varer nok ikke længe, inden stæren kommer hos jer. Smukke smukke mossplanteringar, det ser så flot ud.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Gunilla

  Det är så fint när du har olika mossor samman i dina planteringar. Hos mig i Värmland blir björnmossan lätt totalt dominerande, om den först kommer med.
  Vi ska få mycket regn till helgen - vi får hoppas något av det kommer upp till dig!

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 4. Ihania tosiaan nuo sinun sammalkasvustot! Ja ensimmäiset lumikellot niin kauniita. Kevättä kohden mennään!

  SvaraRadera
 5. Hej Gunilla!

  Så søte dine Cyclamen coum er! Jeg har fått helt dilla på de, og de er jo så fine. Spennende at de har overlevd hos deg i to år!

  Klem

  SvaraRadera
 6. Hvor er det nogle skønne mosbeplantninger. De forskellige grønne farver er så smukke sammen. Dejligt at det også er forår hos dig. Her har vi i dag haft årets varmeste dag, og jeg fandt den luneste plads i haven og lugede ukrudt i solskinnet. Det var faktisk ret hyggeligt!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 7. Such wonderful flowers and mosses!
  Enjoy the lovely season. Happy weekend!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så fint med den lite uppstammade 'enbusken' mot stenen och den lilla ljungen jämte. Men när det gäller löken så har du nog tyvärr blivit lurad. Gravetye Giant är en sort av en försommarblommande Leucojum och din bild ser ut som en fylld snödroppe, G nivalis 'Flore Pleno'. Hos mig brukar L 'Gravetye Giant blomma i maj juni på en 40-50 cm hög stängel.

  Hoppas ändå du är glad för snödroppen :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Carina! Precis vad jag hoppades på när jag lade ut bilden, att någon vaken bloggläsare skulle identifiera plantan.

   Kram!

   Radera
 9. Ljuvliga bilder. Ingen tvekan, våren är på gång. Jag märker det allra tydligast på de göromål D ägnar sig åt just nu.

  SvaraRadera