söndag 3 februari 2019

Äntligen!

Inatt förvandlades omgivningen till helvit, inte som det varit hela vintern hittills med endast ett tunt lager snö och lite rimfrost från och till utan nu blev det vinter på riktigt.


Det måste ha snöat hela natten och det fortsatte hela förmiddagen. Vi var insnöade fram till strax före lunch när grannen kom med sin traktor och gjorde vår väg framkomlig igen.


De gamla syrenbuskarna böjer sig under snötyngden


och trädgården fick ett välbehövligt snötäcke för nu skall det bli kallt, på riktigt.


Det medför en del jobb förstås, det tog oss åtskilliga timmar att skotta fram bilarna och få bort all snö framför huset så det blir framkomligt men det är bara nyttigt för vintertrötta muskler.

Vackert på gärdet med orörd, gnistrande vit snö.


 Dagliga besök får vi av den ståtliga större hackspetten, både damer och herrar. Sommaren i all ära men vad vore Norden utan en riktig vinter? Grå, fuktig, mörk och trist förstås.

20 kommentarer:

 1. Wonderful winter landscapes.
  I loved the woodpecker how beautiful it is.
  Have a nice Sunday
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvaraRadera
 2. Hej Guunilla

  Ja, där kom den til dig - vintern:)
  det blir så fint med ny snö!
  Kanske vi har et mera vanligt år framför os?
  Superbilder - hackspätten är inte lätt att komma nära!

  Ha en trevlig ny vecka

  SvaraRadera
 3. Hej Gunilla
  Ja jeg skal da love for, at I fik sne nu. Det er så fint, når det er rent og nyt. Skønne billeder. Så må I nyde det. Spætten er også tit på besøg her hos os.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Gunilla!

  Så fine vinterbilder! Så fikk du også masse snø. Her er vi helt nedsnødde og har måket snø i 4 dager etter hverandre.

  Klem!

  SvaraRadera
 5. Så blev det rigtig vinter hos jer. Hvor er det flot med de snedækkede træer og det røde hus midt i det hvide landskab. Dejlige billeder af spætten.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 6. As someone who still shovels my own snow, Gunilla, I can feel your aching muscles! People who never have to do this have no idea what a heavy dump of snow involves and how much it can bring normal activities to a sudden halt. At least you had the beauty of the Great Spotted Woodpeckers to keep you company - and they don't have a warm house to go into at night!

  SvaraRadera
 7. Hei Gunilla!
  Fantastisk at du har fått snøen du ønsker deg. Røde hus + snø er sant.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder! Vi har både herr och fru Hackspett här dagligen :)

  SvaraRadera
 9. Hej Gunilla!
  Ett riktigt sagolandskap med all ren vit snö. Vi fick också en hel del snö, och en stund igår tittade solen fram. Hos oss blev inte gatan plogad förrän sent på kvällen, så jag fick plumsa ut. Gång och cykelvägarna var plogade så jag kunde ta en härlig promenad i snöyran. Har också haft besök av hackspetten, men hos oss kommer han ensam. Du bor i ett härligt landskap.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 10. Smukke vinterbilleder. Spættens klare farver ses rigtig tydeligt på den hvide baggrund.

  SvaraRadera
 11. Faktiskt härligt med vinter fast jag inte är någon vintermänniska. Vi behöver allt som kommer från ovan numera så man blir ju tacksam för minsta lilla tillskott numera. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 12. Njae, att tycka det är mysigt med en massa snö är nog ingen större risk. Härär det ganska mycket - iaf för att vara här - men idag har det varit strålande sol, vindstilla och runt +2 grader så nu börjar isen på vägarna försvinna i alla fall. Jätteskönt för i morgon ska jag 4 mil till andra sidan ön och min frissa/väninna. Jag lämnade återbud för en vecka sen på grund av isen, men nu är jag nog tvungen.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 13. Hei Gunilla, aivan satumaalta siellä tosiaan näyttää! :)
  Meillä on jo yli puoli metriä lunta ja tämän talven ihanuus on, että kevyttä pakkaslunta on tullut jatkuvasti, vähitellen, joten maisema näyttää aina valoisalta, koska puhdas lumi heijastaa niin hyvin valoa.
  Söpöjä tikkakuvia jälleen. Meidän tikat ovat niin arkoja, etten saa niistä kunnollisia kuvia ollenkaan. :)
  Kiitos taas kommentistasi! Elisabeth Georgen kirjat vakuttavat mielenkiintoisilta.
  Ihania talvipäiviä! Halaus!

  SvaraRadera
 14. Härliga vinterbilder, Gunilla! Här har det snöat hela dagen och visar inga tecken på att avta. Tyvärr visar prognoserna att det ska bli mildare framöver, så man får passa på att njuta så länge det varar. Ett par större hackspettar håller till här också och är ofta framme och äter på mina energiblock och jordnötter.

  Olle

  SvaraRadera
 15. Vilka fina bilder du fick på hackspetten!
  Ja, snön är vacker när det är minusgrader, men idag är det plus och gråväder igen. Inte lika kul.

  SvaraRadera
 16. Så fint det var :) her er snøen i ferd med å forsvinne. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 17. Så vakkert vintervær du har fått! Stilig hakkespettbesøk også :-)) Vi har ikke sett hakkespett i hagen i år, men så er det jo enda litt vinter igjen. De vil helst ha meiseboller ;-)) Ønsker deg en fin ny vinteruke!

  SvaraRadera
 18. Det är så fint på vintern som på dina bilder! Växterna brukar klara sig bra tack vare snön så den är välkommen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 19. God morgon Gunilla!
  Där sa du något viktigt: Vad vore Norden utan riktig vinter. Din ser alldeles förförisk ut som du fångat så fint genom kameralinsen.
  Även vi har besök av "tikka" vilket vi är glada åt .
  Du skottar snö och jag vårbrukar...Själv är jag hyfsat duktig på att "ta det som det kommer": Snö- fine! Vår - nice! "Takatalvi" - grrr ;-)
  Grattis till snön och det hopp som det måste väcka hos dig ang kommande säsong. Jag håller tummarna så att du får en bra vår/sommar!
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 20. Vackra vinter bilder. Hackspetten är jättefin ha en fin vecka kram från Nina

  SvaraRadera