onsdag 27 mars 2019

Och nu är det vår!

Det blev ett uppehåll i bloggandet som inte var planerat men ibland händer saker i livet som överskuggar allt i vardagen och som gör det svårt att samla tankarna.

Jag har också länge känt att jag vill förnya mig, det känns som om det bara blir samma sak om igen och jag tappar lite av entusiasmen och glädjen med att blogga. Den tekniska biten kan jag tyvärr inte göra något åt, är alldeles för okunnig men innehållet kan jag påverka,  idéerna står dessvärre inte i kö. Nu ser jag att Google+ försvinner och med den min presentation och alla följare som använt Google+.

Idag har vi haft sommarvärme, lite plötsligt onekligen för det har alldeles nyss blivit vår här i Sörmland. Men här kommer lite vårbilder från trädgården som nu börjar vakna till liv.

Snödropparna Galanthus nivalis  har blommat länge i år, snart är det över för denna gång.



Crocus tommasinianus snökrokus är snabbt uppe ur jorden trots frost och kyla. Jag är väldigt glad över dessa tuffa små växter som kom till mig i ett paket för några år sedan från Helene.


Crocus sieberi `Firefly´ grekisk krokus som troget tittar fram varje vår till glädje för de första humlorna som vaknat av det varma vädret.



En holländsk krokus Crocus chrysanthus `Ard Schenk´ som fått sitt namn från den legendariske holländska skridskoåkaren, en fin hyllning till en stor idrottsman.



Adonis amurensis `Beni Nadeshiko´ en japansk guldadonis som alltid är först ut med sina blommor. Den hamnade under snötäcket flera gånger men blommar glatt vidare, oberörd av kyla och snö.



Den dubbla vintergäcken Eranthis hyemalis `Flore Pleno´ är en vanlig vårblomma i våra trädgårdar men jag gillar den och det gör även de första yrvakna insekterna.



Och till sist, en av vårvinterns dagliga besökare


17 kommentarer:

  1. Hej Gunilla

    Ja, så kan man känna det!
    inspirationen varierar, med en så etablerad blog som din forlorar man inte många när man håller paus.
    Kanske bloggendet har blivit för komplicerad? När du började hadde du ofta blogginlägg som bara omhandlade en grej- en växt eller ett hagelväder:)
    Det har jag tänkt själva på, och vil försöka inte ha (för) många teman i alla.

    Ja våren har kommit til dig - Det ser fantastiskt ut:)
    Superbilder du visar - Domherren var svårfångad tänker jag?

    Ha en trevlig kväll

    SvaraRadera
  2. Hej Gunilla!

    Jeg har savnet deg, og lurte på om det hadde hendt noe.
    Håper at det er bra med deg.
    Vakre bilder! Snøklokker og krokus hører med til våren. Dessverre er den ikke kommet hit enda, men snøen smelter litt hver dag.

    Klem!

    SvaraRadera
  3. Hej Gunilla
    Nå der er du, godt at se dig igen :) Fantastisk flot Adonis du viser, jeg er lidt misundelig :) Det er jeg også på dit gode vejr, her har det været koldt og blæsende. Jeg håber, du finder ud af det med bloggen, vi kan da ikke undvære dig.
    Kram

    SvaraRadera
  4. I am very happy to se you posting again, Gunilla. The flowers are all lovely and make everyone feel happy to say goodbye to winter. Right now we have a couple of snowdrops in the garden, and we didn't plant them. I can only assume that they were transplanted by some enterprising squirrel. In any event they are lovely and we are happy to have them.

    SvaraRadera
  5. Hei Gunilla ja oi teitä onnekkaita! :) Siellä on tosiaan kevät.
    Kukkakuvasi ovat suloisia. Krookukset ovat upeita kevätkukkia ja talventähdet ovat uusia suosikkejani... tutustuin niihin vasta blogien kautta. Täällä meillä ne eivät menestyisi.
    Toivottavasti löydät uutta iloa bloggaamiseen! Halu uudistua ja haastaa itsensä on hyvä asia. Minä olen iloinen kirjahaasteesta - siihen osallistuminen auttaa löytämään kiinnostavia aiheita (ainakin omasta mielestäni), kun paksu lumikerros peittää pihan, eikä ole halua matkustella puutarhakohteisiin.
    Ihanaa kevättä! Halaus!

    SvaraRadera
  6. Så er foråret sandelig begyndt at folde sig ud omkring dig. Det forudsætter lyst og overskud at blogge, og du har sikkert selv visse forventninger til indholdet i dine indlæg. Personligt kan jeg godt lide, at der er variation i, hvad man skriver om, og billeder fra din smukke have bliver jeg aldrig træt af.

    SvaraRadera
  7. Hej Gunilla!
    Härliga vårbilder, och din Guldadonis är så vacker. Tror inte jag sett den förut. Här tittar också lite vårblommor fram, och solen skiner. Hoppas allt är bra med dig. Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  8. Hei Gunilla!
    Godt du kan nyte våren. Flotte vårbilder!
    Vi har også vært på G+, og fulgt deg der.La oss til her nå:-)
    Eirin

    SvaraRadera
  9. Hej Gunilla!
    Roligt att läsa din blogg igen. Det är en härlig tid nu och jag hoppas du mår bra och kan njuta av den. Dina bilder är fulla av ljus och vårkänsla. Domherrarna här har dragit vidare och nu är det mest bofinkar och grönsiskor som kommer i små flockar. Underbar adonis - vilken färg! Bästa hälsningar/Gunilla

    SvaraRadera
  10. Ja men visst har våren nått er ordentligt! Så härligt med vårlökarna som blommar.Tyvärr finns de under snö och is här ännu, men det är på gång!
    Guldadonisen var speciell, har inte sett den förr. Men hos dig stöter man ofta på och lär sig om nya rariteter ! Ha det fint!

    SvaraRadera
  11. Hei, jeg har tenkt på det samme som deg, det er litt kjedelig å skrive om de samme tingene på samme årstid, år etter år, men jeg har heller ikke funnet ut av det ennå, og jeg er heller ikke flink med det tekniske. Nyt vårblomstene, her er snøklokker og krokus snart avblomstret. Artig med Ard Schenk forresten, husker godt ham. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  12. Å, så fina bilder! Hoppas på en sval vår så jag får njuta länge. Har testat den vanliga guldadonisen men den ville sig inte här och jag vet inte vad jag gjorde för fel.
    Hoppas du finner glädjen i bloggandet igen och hittar en form som känns fräsch för dig att jobba med. Jag tycker alltid du skriver intressant och har vackert att visa så jag är rätt säker på att jag hänger med vad det än blir. Tror inte det har så stor betydelse att google+ och registrerade följare försvinner. Du har din följarskara och numera hittar nya läsare till bloggarna via social media. Bloggarna fungerar mer som fördjupning av ett ämne som kanske redan berörts på instagram eller facebook om man inte redan har för vana att titta in.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  13. Vilka bilder Gunilla!

    Ha en superhelg!
    /Anja

    SvaraRadera
  14. Hello, love the pretty spring flowers. The purples and yellows are my favorite. The finch is a beautiful bird. Lovely photos. Thanks for visiting my blog. Enjoy your day, have a happy weekend!

    SvaraRadera
  15. Jeg håber, du igen finder glæden ved at blogge, for din blog er noget helt særligt, og jeg glæder mig altid til at se, hvad du udgiver.
    Det er smukke billeder af krokus, du viser. Her blomstrede krokusserne på en tid, hvor det regnede rigtig meget, så blomstringen blev en skuffelse.
    Hav en god weekend!

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  16. Jeg håber da ikke der er sket noget alt for frygteligt i dit liv.
    Ærlig talt har jeg slet ikke opdaget din pause, da jeg også selv har været væk fra bloggen et stykke tid. Og det der med inspirationen kender jeg godt. Selvom vi som havemennesker hver år nyder forårets store mirakel, kan man godt synes det bliver lidt trivielt at skrive om, men når jeg ser dine fotografier af dejlige vår-blomster er det slet ikke kedeligt mere.
    Jeg håber du kan finde idéerne igen og holder bloggen i gang. Følger dig trofast.

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
  17. Hej Gunilla!

    Det där med bloggandet går upp och ner för mig och ibland inträffar dessutom saker som gör att bloggandet läggs åt sidan. Jag hoppas allt är bra hos dig nu igen. Och jag hoppas du fortsätter blogga för jag uppskattar dina inlägg väldigt mycket.

    Jag har lite samma tankar, jag har inte samma trädgårdslust längre och funderar på vad jag ska hitta på att skriva om på min blogg. Men jag tror att den kommer att bli lite mer av en naturfotoblogg. Det finns så många vackra motiv i naturen att fånga med kameran.

    Din japanska guldadonis är så vacker. Jag tror du visade bilder på den förra året också. Jag har nämligen skrivit upp namnet på en lista jag har med växter och jag gissar att det är hos dig jag sett den. Likadant med den dubbla vintergäcken.

    Och till sist ... domherren, så vacker och så fint fotograferad.

    Kram Anita

    SvaraRadera