fredag 18 oktober 2013

Kung Bore knackar på

Så kom den då, den första snön. I går kväll smattrade regnet som jag väntat på sedan början av juni, hela 12mm i vattenmätaren. Någon gång under natten övergick regnet till snö och den varma sydvästvinden fick ge sig för isiga kalla vindar från nordligare breddgrader.

De små barrväxterna har fått en mössa av snö och måste stöttas upp innan vintern. Blir snötäcket för tungt bryts de av.

Träden har nu gett upp och släppt de sista av löven, en hel del att ta hand om innan vintern definitivt är här. Den gamla äppelmadamens löv täcker både gångar och rabatter och nu först börjar det bli meningsfullt att städa.

Det blir säkert varmare igen och den torra marken behöver all fukt som kommer, de städsegröna växterna behöver absolut mera vatten innan tjälen sätter stopp.Hamamelis x intermedia `Diane´


4 kommentarer:

 1. Tänk, jag får nästan panik när jag tänker på snö! Vi har ju fortfarande höst, men rätt var det är så kommer väl det hemska vita och täcker över allt. Jag är inte ett dugg glad över det, trots att jag vet är för växterna är det ju egentligen det bästa skyddet de kan få. Nej, jag skulle gärna se en helt grön vinter!
  Läste tillbaka och skrattade gott när jag läste om ditt bekymmer i förra. Jag har haft samma problem och försöker så gott det går att klämma in mina rariteter i det f.d. soprummet som är omgjort till ett vinterviste. I år var dom så stora att jag bara fick in 5 stycken bladväxter - sen var det stopp!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 2. Vi har inte fått någon snö här men haft lite frostnätter. Jag håller på att vintra in trädgården. Det är trist men vi behöver nog en paus, både vi och växterna. Ha en skön söndag, vi hörs/Carita

  SvaraRadera
 3. Här knackade kung Bore också på plötsligt:( Vi får hoppas att de blir några varma dagar nu så man hinner göra det där sista.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Jag hörde av dottern att det var snö som låg kvar i Eskilstuna, men trodde henne knappt. Här yrde det i luften men sedan inte mer. Fina bilder fick du, med färg och vitt :)

  SvaraRadera