lördag 11 maj 2013

Go´morron...

..till en ny, fin trädgårdsdag i den vackra, knoppande och skira grönskan. Katsuran fäller ut sina blad liksom den exotiska ullungrönnen och småfåglarna har lagt ägg - det är nu, just nu som man vill "stoppa världen"

Äntligen börjar jag se slutet på vårarbetet och här är det sista av de stora gräsen Miscanthus `Giganteus´nerklippt. Brukar spara de stora gräsen till sist.
Hösten är paradmånaden för de flesta gräs och de torra pinnarna från fjolårets växtlighet får man stå ut med om man vill ha de grandiosa gräsen och det vill jag.
Här får lite balkansippor stå för vårfägringen i väntan på att `Giganteus´vill börja visa upp sig.Ett gräs som är fort uppe på våren är Alopecurus pratensis - guldkavle.

Det lyser upp som en flammande brasa där mellan stenarna.

Det blommar så småningom med timotejliknande ax som man gärna kan klippa bort för att lura växten att fortsätta växa och behålla sin fräschör. Låter man blomställningarna vara kvar tror guldkavlen att den fullgjort sin uppgift för i år och vissnar ner så småningom.Värmen som kom så snabbt när den äntligen bestämde sig satte fart på det mesta som legat och avvaktat. Lite osorterade ögonblicksbilder av det som kameran fångade i går.

Anemone nemorosa - okänd namnsort

Erythronium `Pagoda´

Rhodiola rosea - rosenrot och taklök


Jeffersonia dubia - presidentsippa


Pulsatilla vulgaris `Papageno´ - backsippa


Överblommad backsippa


Narcissus rupicola - världens minsta narciss 1dm hög


1 kommentar:

  1. vilken fin trädgård du har farmor, kram fån Noah

    SvaraRadera