lördag 11 maj 2013

Stackars `Alberta Globe´

Picea glauca `Alberta Globe´ kom till oss för ca fem år sedan. Hon köptes i Köping hos barrväxtexperten Per Burger http://www.burgers.se/ och har sedan dess skänkt mig glädje med sitt sätt att växa och sin skimrande grönska. Aldrig att jag blivit besviken på den lilla barrväxten och hon klarade sig väl de tuffa vintrarna vi hade för några år sedan. Hon är en mycket långsamväxande vitgran med ett tätt, runt och välformat växtsätt.

Men denna vårvinter har skördat många offer och inte ens `Alberta Globe´ klarade av att parera den brännande solen trots en skyddad växtplats.

Det fanns bara några få gröna oskadade skott kvar på den lilla damen och utgången var given. Det var onekligen lite sorgligt att sätta grepen under rötterna och lyfta upp henne och nu får hon göra sin sista tjänst i det eviga kretsloppet.

Nu växer där en ny ´Alberta Globe´ grön och fin med nya, vackra, skimrande skott.2 kommentarer:

  1. Så himla tråkigt det är när så mycket skadas. Jag ser tyvärr fler o fler växter som ser bedrövliga ut och vet inte om dom klarar sig. Jag väntar ett litet tag till för nu gör ju torkan att dom inte orkar ta ny fart heller. Vad gör man? Ha en skön kväll/Carita

    SvaraRadera
  2. Nej, va trist! Mars månad var verkligen förödande i år!
    Ha en fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera