torsdag 26 december 2013

Trädgårdspromenad Annandag Jul

Ingen snö och ingen tjäle i marken, termometern visar på  +3,8 grader och en blek decembersol visar sig på dagen - även vintern kan ha sin tjusning i trädgården när snön inte bäddat in den i mjuka drivor. Städsegröna växter är alltid värda att ta en närmare titt på förutom att de ger en fin struktur till trädgården - året om.

Abies koreana `Silberlocke´

Miscanthus gräsens vackra plymer och blad rasslar i vinden - de står sig bra så länge ingen blötsnö knäcker dem.

Frösådd Miscanthus sinensis `Roland´


Mossplanteringarna trivs i den fuktiga luften och bidrar med sin gröna färg till ett vackert blickfång.


Mera mossa längre upp i trädgården med Calluna vulgaris `Mairs variety´ mellan stenarna.


Här har jag tagit bort  perenner och planterat in barr och ljung för att åstadkomma något som ser trevligare ut än bruna perenner under vintern. Området är ganska stort så det får bli lite i taget.


3 kommentarer:

 1. Visst har milda. gröna vintrar också sin tjusning? Och tittar man bara nära så finns det massor av grönt att se bland allt det grå och bruna - jag gillar detta vädret:-)
  God fortsättning! Kram!

  SvaraRadera
 2. Mycket snyggt! Jag är enormt avundsjuk på dina barrväxter och mossan!! Passar liksom inte in i stilen på vår tomt, så jag kan inte härma det. istället för mossa så har vi gröna alger t.ex. och visst har vi barrväxter; En hemskt massa jättehöga granar och tallar i kohagen bakom oss som gör att vi inte får någon sol på eftermiddagen. Men idag var inte solen uppe, det var istället en otrolig dimma.....
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 3. Dina mossrabatter är så fina, speciellt nu antar jag, när det varit så mycket regn. Ha en skön helg/Carita

  SvaraRadera