tisdag 3 mars 2015

En sittplats i snön

I går var första dagen när det kändes som om våren tagit ett litet, litet steg framåt. Inte mer än ca fem plusgrader i luften men den iskalla blåsten som varit så ihärdig under några dygn hade äntligen gett med sig och det kändes riktigt skönt att vara i trädgården och påbörja vårarbetet. Några svanplogar passerade, ivrigt diskuterande och förstärkte intrycket av att nu är det verkligen dags för Kung Bore att vika hädan och ge plats för efterträdaren. Optimistiskt bad jag maken hämta något att sitta på.

I morse när jag vaknade var allt vitt, tung blötsnö har fallit hela dagen och det blev inte ens ljust mitt på dagen, bilderna ser ut som tagna i svartvitt. Jomen.... det är ju så här med den efterlängtade våren, den går inte riktigt att lita på men ändå, det här var inte snyggt gjort, vi är många som väntar!

Samma tid i fjol såg det ut såhär...

7 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Jag var oxå ute en stund igår utan att frysa häcken av mig fniss Idag snöade det men var ändå inte alltför kallt så vi var ute en stund Sigge & jag. Ja ifjol vad det annorlunda. Ser så mysigt ut med alla stenar hos dig.
  I söndags åkte vi förbi hos er alltså på vägen förbi skylten till er gård :)
  Vi hade promenerat i Hällby & tog en annan bilväg hem. Vi brukar åka iväg & gå ibland för att få variation. Det slog mig då att ni inte visar er trädgård längre när det är Öppen Trädgård stämmer det? Hade tänkt tipsa om en trädgård till i närheten då jag själv ska ha besök i sommar för första gången av en mindre grupp. Tidigare har jag bara haft bloggvänner mm på visit.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena!

   Ja, året 2013 var sista gången som vi var med. Anledningen var att hela arrangemanget blev väldigt stort och vi hade regelbundet besök under hela säsongen. Vi tröttnade inte på besökarna utan vi orkade helt enkelt inte, det blev så intensivt, men vi ser med glädje tillbaka på alla åren vi tog emot trädgårdsbesök, många fina minnen och nya trädgårdsvänner från när och fjärran.

   Vi har inget "besöksförbud" så trädgårdsvänner är alltid välkomna.

   Radera
 2. Visst var det styggt att skicka mer snö när det är vår vi ville ha! Men jag ligger sjuk i influensa så egentligen gör det inte så mycket. Det blir inget trädgårdsarbete för mig den närmaste tiden ändå. Underbart med alla mossiga stenar hos er, blir så inspirerad!/ Titti

  SvaraRadera
 3. Vitt här också och då tänker jag inte på drivor av krokus och snödroppar. Det har smält bra under dagen så imorgon är det nog som om inget hade hänt.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Här i Bohuslän sjunger lärkan! Det blåser kallt och är inte många grader, men har dock varit SOL idag! Jag bara väntar på att min favorit koltrasten ska börja sjunga på kvällar och mornar, för då är det riktig vår. Men gröngölingens fanfarer är också härliga att vakna till. Det känns att allt ligger i startgroparna, och det gör det säkert hos dig också. Håll ut! :)

  Olle

  SvaraRadera
 5. Visst är det lite "till- och frånväder" som jag brukar kalla det. Fast vi har inte fått någon snö som tur är. Så idag tog jag en tur i "parken" för att leta efter våren...men inte hittade jag den precis!
  När det gäller rabatten jag ska göra om, så har jag kommit på att har jag sommarblommor i den nu på våren och sommaren så kan jag gjuta tufa-tråg lite senare när jag känner för det och framförallt när vädret passar. Sen kan jag på sensommaren plantera den med dvärgar.....låter inte det vettigt!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som du har en plan...fniss...jag förstår att du inte kan släppa den vackra bilden på trågen med omgivande planteringar. Du har ju en klar fördel också eftersom du behärskar bonsai klippning.

   Det kommer att bli jättefint!

   Radera