fredag 15 maj 2015

Växtmarknad i Eskilstuna

I morgon lördag kl.10.00 - kl.14.00 anordnar Trädgårdsamatörerna sin årliga växtmarknad på Rademachersmedjorna i Eskilstuna.  Platsen är en vacker, gammal, historisk miljö som bevarats sedan 1600 -  talet. Här kan man fika och äta gott eller bara strosa runt i en trevlig omgivning...och i morgon kan man handla växter, utbudet brukar vara stort.

Det är så roligt att sälja växter, prata trädgård, träffa gamla trädgårdsvänner och att medverka till att växterna får ett nytt hem.

Det är en hel del pysslande innan, växter som skall delas och krukas, namnsättas och prissättas men nu är det mesta klart. Jag började tidigt i våras så att alla växter skall vara ordentligt rotade och inte upptagna och krukade den senaste veckan. Det finns massor kvar som borde delas men någonstans får man dra en linje och sätta stopp.

Jammakatt är inte till salu, ville bara vara med på bild.

 

7 kommentarer:

 1. Dessa växtmarknader är de bästa ! /Anja

  SvaraRadera
 2. Oh, vad trevligt det låter och ser ut! Synd att jag inte hinner dit! Tack, för din kommentar om 'Sunburst' hos mig! :) Ja, så har det ju varit för mig med, men i år ska jag göra slag i saken, tror jag, nu när jag fick reda på det här! Ska bli kul att se om du också skaffar det! Trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Vad kul! Lycka till Gunilla!

  Själv ska jag sälja växter på en loppis i Spekeröd, öster om Stenungsund, nu på lördag. På söndag har Trädgårdsamatörerna i Göteborg sin marknad vid Botaniska trädgården, och där tänker jag också delta. Och nästa lördag (23/5) hoppas jag hinna sälja växter på Råön här i Ödsmål, även om jag ska leda en morgonvandring för Naturskyddsföreningen först. Det är mycket på gång nu! :)

  Olle

  SvaraRadera
 4. Va roligt! Lycka till med försäljningen!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. Så synd att jag ska jobba i helgen. Ser spännande ut i dina lådor.
  Hoppas försäljningen går bra/ Titti

  SvaraRadera
 6. Det är så fantastiskt kul med växtmarknader.
  Man träffar goda vänner, fyndar en hel del spännande växter sen är det superkul att få sälja själv lite av sitt överskott.
  Lycka till idag Gunilla!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för era positiva kommentarer! Det blev en härlig dag och en välbesökt växtmarknad trots det kyliga vädret. Jag blev av med massor av mina plantor som nu får bli till glädje i någon annans trädgård.

   Radera