lördag 16 april 2016

Den enda mask som inte passar in här är latmasken

I torsdags anlände äntligen staren, jag höll på att misströsta, så här sena har dom aldrig varit men nu är det fem stycken som går och pickar på gräsmattan och här finns gott om boplatser.

Ingen riktig vårvärme förutom några dagar så det går rätt långsamt framåt med våren. Mig gör det inte så mycket, jag har kommit igenom ungefär två tredjedelar av trädgården med mitt vårarbete så ännu återstår en hel del, det brukar ta ungefär två månader. I går startade vi upp dammen, alltid trevligt med det porlande ljudet från bäcken.

Det ser tomt och ödsligt ut ännu i planteringarna men det börjar grönska lite här och där.


Cardamine glanduligera ungersk tandrot har blommat någon vecka. En trevlig växt som långsamt brer ut sig men aldrig blir ogräsaktig

15 kommentarer:

 1. Så vakkert det er hos deg! Jeg har også en tannrot, men den blomstrer ikke før i mai. De er så fine. Det må være mye stein i bakken hos deg. Men så fint det er når en bruker det i hagen.
  Klem

  SvaraRadera
 2. Här pågår också vårbruket, en trevlig syssla tycker jag. Jag gillar känslan av städat i rabatterna och så är det trevligt att återse alla små spiror.
  Men visst saknar man grönskan nu! Tur att man har Rhododendron och barrväxter att titta på bland allt det gråa och bruna. Och mossan i er trädgård är ju lite extra fin så här års, den gör ju att trädgården känns grön ändå.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. En god sidegevinst ved forårsrengøringen er, at man opdager småting, der er på vej, som man ellers ville overse. Dine tulipaner står på spring til at blomstre, kan man se.

  SvaraRadera
 4. I am delighted with the garden! Huge stones look great!
  Happy weekend :)

  SvaraRadera
 5. Den är verkligen magisk er skogs/moss/sten-trädgård!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Hej Gunilla

  Tomt och ödsligt? Jo, kanske nu - det ska bli roligt att följa i tiden framöver.

  Här nere har vi ingen vårvärme heller, men ingen frost - så det är OK.

  Ha en fin söndag

  SvaraRadera
 7. Håller med Karsten ovan; "Tomt och ödsligt?". Ingen risk hos er som har så vackert även utan växter. Jag älskar sten i alla former och era stora bumlingar med mossa på är underbara. Det var kanske till Småland man skulle ha flyttat, inte till Gotland! *fniss*
  Skämt å sido så trivs vi fantastiskt bra, men nu har det regnat i två dagar och då är det inte så kul. Även om regnet verkligen behövs (vi har redan bevattningsförbud, så nu måste det snart bli uppehåll så man kan göra lite nytta igen!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Den är bara så vacker, skogsträdgården. Det är fascinerande att sten kan ge ett så livfullt och "grönskande" intryck,.
  Jag förstår att det inte finns plats för någon latmask där.

  SvaraRadera
 9. Takk for omvisningen i hagen ! Flott med skog, mose og stein og rabatter:-)
  Skulle gjerne sett den i virkeligheten også..
  Nyt en fortsatt fin vår !
  Eirin(som er en tur inne og varmer meg)

  SvaraRadera
 10. Det ser alldeles förtjusande ut med mossor, stenar, iordninggjorda planteringar, gröna skott här och där! Underbart!

  När det gäller ungersk tandrot så har det tagit lite tid innan den har visat sitt rätta "ansikte" ;-))! Den har spridit sig överallt i år!!!

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Hvor er det smukt i din have med stenene og mosset, og bedene er så fint ordnede. Jeg glæder mig til i dine kommende indlæg at følge, hvordan planterne vokser sig større og større.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 12. Hei!
  Det er en fantastisk følelse å løfte hagen fram til våren. Å se igjen spirer som har klart vinteren, er deilig.
  Det er så inspirerende å se din magiske hage.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 13. Du behöver inte ha så många växter i din trädgård, den är ju så vacker med stenar och mossa. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
 14. Det ser meget smukt ud, mos på stenen er så flot, Det er virkelig en fin have, I har der.

  SvaraRadera
 15. Det ser meget smukt ud, mos på stenen er så flot, Det er virkelig en fin have, I har der.

  SvaraRadera