söndag 24 april 2016

Knoppar som brister

Efter nattens snöfall klarnar det nu upp och det betyder att vi går mot flera nätter här framöver där prognosen visar på  minusgrader.

De tidiga Magnoliorna som blommar på bar kvist lever alltid farligt den här tiden, Magnolia `Wada´s memory´ är på väg att släppa sin vinterpäls.


Magnolia `Merril´ är full med blomknoppar men står lite mera utsatt för vindar och det syns, har inte kommit lika långt som M. `Wada´s memory´


Ullungrönnen, som fått högre status i form av en egen art öppnade sina blad i går. Rönnen heter numera Sorbus ulleungensis.


Det vackra japanska gaffelolvonet Viburnum furcatum har öppnat sina blad och är på väg att börja blomma, bara att hoppas på det bästa de kommande nätterna.


13 kommentarer:

 1. Ja nu är det mycket som lever farligt. Vi hade någon minusgrad natten som gick också. Ser att trädpionerna ser lite vissna ut i topparna här.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Ja det er farligt med de store knopper. Spændende planter du viser, dem kender jeg ikke. Det er helt andre magnolia end dem jeg har.

  SvaraRadera
 3. Vi har nettopp hatt to frostnetter, og det er meldt om flere. Håper det ikke blir skader på trærne dine som nettopp har fått blader.
  Flotte magnoliasorter!

  Klem!

  SvaraRadera
 4. Hei!
  Noe av det vakreste som fins, er kopper rett før de brister. Vakre bilder. Frostnetter nå er så slitsomt. Å gå ut om morgenen og se om alt har klart seg, kan jeg godt klare meg uten.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 5. Bildene av magnolia 'Wadas memory' er spesielt flotte.
  Det er alltid en nytelse å komme på besøk i Hagtorpet.

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder du visar! Hoppas alla knopparna klarar sig så ni får njuta av blomning inom kort!
  Vi har ingen Magnolia, men planer finns på att skaffa en. Men först måste det göras i ordning en plats och just nu är det mycket annat på gång så vi väntar nog ett år. Men gissa om vi var sugna igår när vi var och handlade träd och buskar :-)
  Här har vi sluppit snö, men istället fått hagel flera gånger idag. Nu får det gärna bli lite varmare snart!
  Kram!
  P.S Tack för infon om Ullungrönnens namnbyte!

  SvaraRadera
 7. Det er flotte træer, du har i din have. Og det er en skøn tid, når knopperne brister. Nu kan vi bare håbe på, at frosten vil holde sig væk. Hos os er der ingen frost, men det er blæsende og køligt.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 8. Hej Gunilla

  Väderprognoser kommer och går. Våra trädgårdar består!

  Dina Magnolier ser lovande ut:)

  Vi har mycket att se fram till:)

  Ha en fin ny vecka

  SvaraRadera
 9. Det är både faror och spänning i luften just nu. Jag kan inte påstå att jag gillar att vakna till frostnupna gräsmattor. Nu längtar jag efter maj, min favoritmånad.

  SvaraRadera
 10. Även här knoppas magnoliorna och även här väntar fler frostnätter. Vi får hålla tummarna både här och där!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Det finns mycket att känna igen i dina iakttagelser. Jag ser att ditt Japanska Gaffelolvon har kommit längre än mitt som fortfarande håller ihop knopparna.

  SvaraRadera
 12. Vilka underbara bilder på vackra knoppar! Här har det också varit frost och ska tydligen fortsätta att vara det ett tag till. Trist, man vill ju verkligen komma igång ordentligt och kunna njuta av trädgården. Var ute nyss med gubben, men vi fick gå in för det började hagla. Sen hann vi bara in och klä om så sken solen!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Jag hoppade in hos dig från en gemensam bloggvän: Steve! Ja nu är det nästan som vackrast ute, medan vädret spelar ett och annat spratt! Ha det gott! PS Fina vårliga bilder!

  SvaraRadera