tisdag 16 augusti 2016

Tidig morgon på Hagtorpet

Jösse Hare är en daglig gäst, både sommar och vinter. Just nu är det fallfrukten från det gamla Åkerö trädet som lockar.Lågt liggande solstrålar träffar några växter i trädgården.

Rhododendron `Golfer´

Rhododendron `Silverleaf´
Rhododendron `Rusty Dane´
Hosta `Rainforest sunrise´


11 kommentarer:

 1. Hej Gunilla!

  Vakre bilder, og spesielt av 'Golfer'! Så nydelig den er :)
  Søt hare også.

  Klem

  SvaraRadera
 2. Hej Gunilla!
  Vilken fin bild på Jösse, han är på sin vakt, men du lyckades få bra bilder. Spännande blad på rhododendronbuskarna.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
 3. Det är ju bra att han äter det du sätter fram och inte är så kinkig i maten. Annars blir man ju lätt av med sådant man absolut vill ha kvar.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Åh hvor er det smukt løv, jeg har også Golfer, den er fantastisk. De andre har jeg ikke, det er en fejl.
  Hilsen Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Flotte rhododendron i solskin.

  SvaraRadera
 6. Hei Gunilla!
  Det er ganske rart, men harer har jeg sett veldig sjelden. Noe annet som jeg syntes var rart (for mange år siden!!!), var at rhododendronmennesker var så opptatt av baksiden på bladene. Nå er det en glede å vende på bladene og se hva de har å tilby.
  Vakre morgenbilder. Klem Anne

  SvaraRadera
 7. Sådan morgonstämning borgar för en fortsatt ljuvlig dag. Trevligt med gäster i trädgården. Ibland.

  SvaraRadera
 8. Hej Gunilla

  Fina bilder på haren och rhododendron!
  Speciellt formen och blomställningen på din Hosta var spännande!

  Ha en skön dag

  SvaraRadera
 9. Njuter varje gång du visar dina luddiga rodisar. Så läckra! Förstår inte hur du kan få till så bra bilder på haren!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 10. Så trevligt med den lilla fina haren som gillar fallfrukten! Förr om åren har jag börjat ganska tidigt med att lägga ut äpplen till djuren för att vänja dem vid min vintermatplats, men i år väntar jag några månader till. Förra året såg jag under flera månljusa nätter i oktober en älgko med sin kalv, och hoppades mycket på att snart få se dem i dagsljus - tills min fd hyresvärd i grannhuset en dag upprört berättade att älgarna hade ätit upp "ALLA äpplena!!!" på ett nytt litet äppelträd i hennes trädgård. Hon hade då bett sin jagande son att skjuta älgarna, vilket han också gjorde trots att han har lovat att låta djuren som kommer till min matplats att vara i fred. Älgarna dog alltså bokstavligt talat för att de hade ätit av den förbjudna frukten. Min matplats ska definitivt inte vara någon jaktåtel, och så länge det finns användbara äpplen kvar på grannarnas träd lägger jag nu inte ut något som kan bidra till att locka djuren att komma i närheten. Tänk om man bodde lite mer avskilt, för sig själv i skogen! Tyvärr har jag ju inte tillgång till så mycket mark att jag kan locka djuren till helt andra ställen, även om det förstås inte är i själva trädgården jag matar dem. Det måste ju vara lite avskilt uppe i skogskanten.

  Men det är inte matningstid än, och jag ska inte bli alltför långrandig om mina djur. Än finns det fina växter att njuta av, och jag håller med om att dina ludna rhododendronblad är riktigt läckra! Här börjar det bli alltmer överblommat på min äng, men vissa sensommarblommor som t ex kungsmyntan blommar för fullt till glädje för fjärilar och humlor.

  Olle

  SvaraRadera
 11. Hej Gunilla!
  Det ser så fint ut när Jösse få käka fallfrukten! Har inte sett någon hare här hos oss och vet inte hur de beter sig i trädgårdar i övrigt. Vilka underbara bilder du bjuder på!. Jag är själv ofta med kameran i högsta hugg när ljuset ligger så där fint, men det är mycket sällan jag lyckas att fånga bilder så som dina. Jag saknar den tekniska kunskapen och kanske lite kamerans fel också (vi säger så ;-)!)
  Att just rododendronblad kan bjuda så läckra varianter vet jag - och du bjuder på en kavalkad som är alldeles makalös!
  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera