fredag 14 april 2017

Kontraster

Vaknade till ett vitt landskap i morse och hela dagen har det fallit blöt och tung snö. Jag har lovat mig själv att inte klaga på nederbörd, vi behöver varje snöflinga och vattendroppe som faller då läget är kritiskt med grundvattennivåer från södra Norrland och söderut i resten av landet. En del kommuner har redan infört bevattningsförbud. Så nederbörden är trots allt av godo men nu lovas ordentliga minusgrader ett antal nätter framöver. Stackars flyttfåglar, sädesärlan anlände i måndags men har antagligen fått vända söderut igen, här finns absolut ingen mat för insektsätande fåglar.

Tulipa corona
Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!

13 kommentarer:

 1. Glad Påsk på dig också Gunilla. Ja vattnet behövs men snö är kanske ändå inte vad man önskar så här i påsk.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Bare jeg kunne have sendt dig en dejlig stille regn. Sne står ikke just øverst på ønskesedlen midt i april.
  Jeg ønsker dig nogle dejlige påskedage.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 3. Hej Gunilla!

  Ja, selv om snø er kjedelig å få nå i april, så behøver du fuktigheten. Får håpe at det går over til regn.
  God påske!

  SvaraRadera
 4. I Nordjylland meldes der også om sne til natten, mens regnen vist fortsætter stille og roligt heromkring.God påske til dig.

  SvaraRadera
 5. Tja man må tage det sure med det søde, godt I får mere nedbør, men det kunne nu godt bare have været regn.
  Kram og god påske

  SvaraRadera
 6. Hej Gunilla

  Även här på Själland skulle det bli snö, vi får se...

  Vi får hoppas att sädesärlan klarar sig - det är en favoritt fågel!

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 7. Oj, vad mycket snö ni har fått! Vi fick en millimeter igår kväll, men det verkar ha varit rejält kallt i natt. Både Julrosor och Påskliljor har lagt sig ner i rabatterna.
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 8. GLAD PÅSK trots allt, snö och kyla och inte ens måttligt. Vi har kanske ett par tre centimeter snö som håller på och smälter nu men i natt hade vi -9 grader. En del växter kanske tål det men blir det många kalla nätter så lär vi nog få skador på olika växter. Fåglarna letar febrilt efter mat och vi matar med det vi kan men några insekter har vi inte till dom som behöver det. Carita

  SvaraRadera
 9. Vet inte hur många år som jag tog ledigt lite extra över påsk för att fixa trädgården. Det blev alltid, kändes det som, dåligt väder. När jag grävde dammen föll de största snöflingor jag någonsin sett. Cortegen till valborg har njutits i snöfall många gånger... Är det inte precis så här som april är :)

  Men drömma kan man alltid :) Glad Påsk! Kram, Carina

  SvaraRadera
 10. On tämä taas aika kummallinen kevät. Täällä sataa lunta nytkin, mutta on aika kamalaa nähdä noin paljon lunta teillä. Toivottavasti eläimet ja kasvit pärjäävät.
  Iloista pääsiäistä! <3

  SvaraRadera
 11. Hej Gunilla!
  Likadant här, men jag klagar inte. Vi har fått nya fåglar som söker efter mat. En härlig bild på tulpanen.
  Glad Påsk!
  Marika

  SvaraRadera
 12. Den snön är inte kul men brukar göra underverk med grönskan. Vattenbristen är ett problem som även vi behöver tänka på nu, vi ligger på gränsen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Her er det bare koldt og vådt, men jeg skal love for vi har mange fugle i haven. Hver gang vi kigger ud er hele fasanfamilien (6-7 stk.) i gang med brød og frø de andre fugle taber, og de små fugle spiser næsten 8 mejsekugler om dagen. Her er liv og glade dage!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera