tisdag 6 februari 2018

Fågelmatning - en liten uppdatering

Idag köpte vi havre, jag kunde inte lämna tanken på de hungriga fåglarna och i natt blir det åter en kall natt. Jag blandade havren med fågelfrö och majs och så åkte vi ut till våtmarken. Man hinner bara kliva ut ur bilen så kommer de flygande, svårt att sätta ner fötterna, alla tigger mat.
15 kommentarer:

 1. Hej Gunilla!

  Jeg tenker at de er fornøyd når du kommer med mat til de. Ja,de er sultne nå når det er så kaldt.
  Klem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Hei Gunilla!
  Det er godt å se. Nå er det ganske kaldt. Her kommer det et rådyr og spiser smuler av meisebollene som har falt på bakken.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Att ge fåglarna där man bor mat är väl en sak men att åka iväg och ge mat till fåglar någon annan stans säger mycket om en människa!

  Så otroligt fint gjort :D

  //Veronica

  SvaraRadera
 4. Det var et smukt initiativ. Mon ikke det var nogle glade fugle, som huskede at sige tak for mad.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fint gjort, verkligen! Om änderna kommer flygande så fort ni går ur bilen, då är de desperat hungriga. Tänk om det fanns fler människor som ni, som verkligen kunde tänka på sina medvarelser, ta reda på vilken mat de behöver och sedan ge dem det! Jag kan tänka mig att ni räddar flera liv på så sätt. Här är det inte så kallt längre, -2 grader nu. Men både rådjur och fåglar har förstås fått påfyllning på sina matplatser.

  Olle

  SvaraRadera
 6. Åh, de små "hjärtana"! Tänk sådan tur de har som har dig/er! Så fruktansvärd grym livet är ibland. Vad skulle hända dessa liv om de inte blev matade en svinkall vinter? Har de inget öppet vatten alls?

  Ha det gott och jag tackar dig/er å ändernas vägnar att de får mat!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Åh så fint Gunilla! Änderna blev glada och förhoppningsvis lite mättare och jag själv blev både rörd och glad när jag läste ditt inlägg och såg dina bilder. Nu spår dom plusgrader igen så förhoppningsvis kanske det blir lite mer drägliga förhållanden för våra kära fåglar.

  Kram Anita

  SvaraRadera
 8. Hej Gunilla!
  Änderna säger kvack kvack som tack. Förstår att de blev glada.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 9. Det är härligt att se fåglarna komma "till bords" så snart påfyllning sker.

  SvaraRadera
 10. Oj - det där var inga småfåglar direkt. Det är bara vattenfåglar, jag vet ärligt inte vad de kallas med samlingsbegrepp, eller?

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 11. Oi, kun näin postauksen otsikon, ajattelin että sinulla pikkulintuja ruokittavana kuten meilläkin, mutta onpa sinulla paljon muutakin. Nämä vesilinnut ovat niin kauniita... ja onnekkaita että löysivät sinut. :)
  Hyvää jatkoa ja terveyttä!
  Kram <3

  SvaraRadera
 12. I am very happy to see you giving the ducks a helping hand in the middle of winter when they need it most. Furthermore, kudos to you for feeding them corn and seed and not stale bread.

  SvaraRadera