onsdag 7 mars 2018

Miniatyrerna tittar fram i vårsolen


Första sköna dagen i mars, temperaturen visar + 3,2 grader och mesarna sjunger sin vårmelodi för första gången i år. I trädgården händer inget men mossor och lavar som växer på stenar och är vända mot solljuset börjar visa sig, jag gick en härlig promenad med kameran idag. Det finns så mycket fint i naturen om man bara är lite närsynt och ger sig tid att titta.22 kommentarer:

 1. I am glad to hear that winter is starting to lose its grip, Gunilla. Those first warm days of spring are magical, and you are absolutely right that there is beauty in nature all around. Your wonderful series of pictures proves it.

  SvaraRadera
 2. Smukt - smukt, hvis man bare går langsomt rundt, kan man altid finde motiver, det er dejligt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det er en fin miniatureverden, der langsomt titter frem af sneen. Dejligt når det begynder at tø, og vandet drypper fra taget.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. Hei Gunilla!
  Det er så spennende når du fotografere fra denne lille verdenen. Flotte bilder.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 5. Hej Gunilla

  Super bilder! Och om en vecka är det vår:)

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 6. Macrofoto i en microvärld :) Det är bra och nyttigt att stanna upp och se det lilla. Mossornas och lavarnas värld är fascinerande.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Riktigt fina miljöer för älvorna. Här ligger det en halv meter snö på "miniatyrerna" och älvorna sover under täcket sin vintersömn. Det går inte ens att ta en promenad runt huset...och Maija suckar att "inte ens en liten mus syns till..."
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Bilderna lockar verkligen fram ens fantasi. Så nära brukar inte jag beskåda mossor. Det är väldigt vackert. Mina tankar for direkt till korellrev :)

  Ha en fin dag!

  //Veronica

  SvaraRadera
 9. Hej Gunilla!
  När jag tittade på dina fina foton fick jag en tanke. Tänk om miniatyrerna vore jättar istället, eller i alla fall manshöga. Så annorlunda vår värld skulle te sig. Det var en härlig känsla som väckte fantasin och tog med mig in i drömmarnas värld ett tag. Tack!

  Här sover allt sin vintersömn än, eller är det kanske det att jag inte varit ute och tittat än, och varit tillräckligt närsynt. Får ge mig ut till helgen. :)

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Hej Gunilla!

  Vakre bilder! Det er så godt å se at våren er på vei hos deg. Jeg får nyte dine bilder, for her er det veldig lenge til mose eller grønt gress er synlig.
  Klem!

  SvaraRadera
 11. Åh, jag älskar mossa. Så härligt att få se den på så nära håll genom dina bilder. Inser att jag nog måste krypa omkring i skogen med macrot i sommar :D Bilden på tomtebägarna är så härlig!

  Roligt att ha hittat hit, vilket jag gjorde tack vare Sanda Cottage.

  Ha en finfin dag!
  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
 12. Fascinerande! Särskilt den på bild nr 2, helt otrolig! Har den något namn?
  Här snöar det mängder igen. Suck. Det räcker nu.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli en gissning - en bägarlav Cladonia men vilken vet jag inte, det finns många liknande som nog bara de riktigt kunniga kan artbestämma. Bägarlavarna är inte stora, kanske drygt 1 cm höga så man måste gå alldeles intill med kameran för att få en bild. Inte helt lätta att upptäcka med bara ögat.

   Radera
 13. Mystiske og fascinerende vækster du har fanget på det andet billede. Selvom sneen stadigvæk er her, er vejret alligevel blevet klart mildere.

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt Gunilla! Du har fångat en hel värld med kameran. Tänk att de små miniatyrerna trotsar vintern. När jag ser dina bilder så känns det som jag vandrar in i en saga. Väntar bara på att något sagoväsen ska dyka upp. Faktiskt så går tankarna till Zacharias Topelius som vi pratade om för ett tag sedan. Han som älskade naturen, vilken inspiration han skulle få av den här världen.

  Tack för ett härligt bildsvep från mossornas värld!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 15. Hej Gunilla!
  Jättefina bilder. Vi har haft soligt och fint, idag var det grått och det kom mera snö, men det är betydligt varmare. Fåglarna längtar nog också efter värme, de kvittrade så fint.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 16. Å, så härliga bilder! Finns finns det mycket att njuta av nu också bara man tar sig ut och böjer sig ner lite grand. Mossorna är ju nästan självlysande vid denna tiden på året och inte alls bara gröna. Det gäller bara att ställa om hjärnan på att inse att december numera är en grön höstmånad och mars en vit vintermånad. Inte det lättaste.
  Trevlig helg och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 17. Aivan ihania kuvia! Upeita sammalia ja jäkäliä. Torvijäkäläkuva ihastuttaa erityisesti minuakin. Yritän usein ottaa siitä kuvia, mutta en koskaan saa riittävän tarkkoja lähikuvia.
  Kiitos kommentistasi tänään! Olemme niin samaa mieltä asioista. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 18. Så spennende bilder, flotte planter. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 19. Vilka söta mossor. Jag längtar också efter grönt men här är allt vitt. Fått ytterligare en dm snö idag.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 20. Hei, nydelige bilder. Mose er vakkert, godt våren er på vei...

  Klem, Ida

  SvaraRadera