måndag 31 mars 2014

Ankomst Hagtorpet i dag

Idag hoppade den plötsligt omkring här på ladugårdsbacken precis som om ingenting hänt sedan i september 2013.Men visst har det hänt en del, den här lilla fågeln har faktiskt åkt tur och retur till främre Asien/ nordöstra Afrika sedan i fjol höstas med ingen annan hjälp än de egna vingarna.

Många faror lurar på färden så jag förmodar att det krävs både intelligens och en del tur för att göra denna resa.Du är så välkommen lilla vän och jag gissar att du känner till vår ladugård sedan tidigare.4 kommentarer:

 1. Vilket kärt återseende! Jag har inte sett någon Sädesärla här än, förhoppningsvis kommer de snart.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Smart fågel det där. Brukar se den när jag är Egypten på vintern och fundera på om det är samma som jag ser på sommaren i Sverige och tvärtom.

  SvaraRadera
 3. Härligt, Gunilla! Visst är den lilla långresenären alltid välkommen. Såg du den vita kinden eller den svarta haklappen först? Om man ser det vita först blir det ett glatt och lyckligt år, men ser man det svarta först kommer sorg och bedrövelse under året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå..men inte kommer jag på vad som först fångade uppmärksamheten, kanske den vippande stjärten som är i ständig rörelse.

   Den gamla folktron är fascinerande för den berättar så mycket om människorna...idag tror vi kanske inte på knyttar och troll men människorna som skapade historierna ägde en klokskap som vi mer eller mindre förlorat - de iakttog naturen med stor respekt och drog sina slutsatser.

   Idag har vi så mycket mera kunskap men vi har förlorat respekten!

   Radera