onsdag 18 juni 2014

Försommaren är snart förbi

Har haft problem med datorn och det har inte varit möjligt att göra inlägg på bloggen men nu hoppas jag att det fungerar som det ska.

Tiden verkar rusa just nu fast den går i samma takt som den alltid har gjort. De flesta fågelungar har flyttat ut från sina skyddande bon men den svartvita flugsnapparen som anländer sent till vårt land har fullt upp med matningen just nu. Stararna försvann i början av juni men tornseglarna visslar över våra huvuden.

I trädgården händer något varje dag, jag hinner inte med att dokumentera allt. En torr försommar har vi haft men nu skall det visst komma regn till midsommar. Tråkigt för alla midsommarfirare, själv är jag glad över varje droppe som faller från ovan.

Vårt woodland börjar grönska fast många växter fortfarande är små. Det får heller inte växa ihop till en enda grön massa, svår balansgång även om jag försöker prioritera växter som är långsamväxande.

  Som jag befarade när vi tog ner träd i höstas blev en del platser mer solbelysta än vad som är önskvärt och en del växter klarar inte solen så nu har jag flyttat om en del. Riktigt skuggiga platser är svårt att hitta. Några bilder från igår från det som vi kallar vårt woodland.


3 kommentarer:

  1. Åh, det är så fint i ert woodland!!! Jag blir påmind om platserna i skogen där vi fejade och pyntade och hade vårt lilla rike när jag var mycket yngre :) Längtar efter regn gör jag och mina växter också. Det brukar ju dra till sig regn när man vattnar, men det fungerar inte nu...

    SvaraRadera
  2. Det låter inte bra att försommaren är förbi. Vart försvinner tiden, jag hinner inte med det jag vill göra och jag vill gärna hålla kvar det här fina som är nu. Så snyggt ni har i ert woodland. Glad Midsommar önskar Carita o Bertel

    SvaraRadera
  3. Men jag svimmar! Så fint! Mosskuddarna och - ja, alltihopa.

    SvaraRadera