onsdag 20 augusti 2014

Mina fördomar kom på skam

På försommaren orsakade de luftledningar som går till vårt hus en brand i skogen när en stor asp blåste över ledningarna och det uppstod gnistbildningar. Den torra skogsmarken antändes av gnistorna. Det var andra gången detta hände.

Vi ligger sist på linjen och när Vattenfall tidigare grävde ner jordledningar i området vägrade man åtgärda de sista hundratal metrarna luftledningar som går genom skogen till huset. Dessa ledningar har sedan dess inneburit en ständig källa till oro, inte minst under torra somrar som den vi nyss genomlevt.

Jag kontaktade Vattenfall och gjorde en anmälan efter branden men ärligt talat hade jag inga större förhoppningar om att detta stora energibolag skulle bry sig om vår oro. Vi bor avskilt från större vägar och kommunikationer och vårt lilla hushåll genererar ingen förtjänst till det stora bolaget.

Men strax innan semestern ringde en trevlig person från bolaget och berättade att han gjort ett projekt på arbetet och att det skulle påbörjas i augusti.

Och nu är dom här med sina väldiga maskiner. Tyvärr gick det av olika anledningar inte att gräva den kortaste vägen över gärdena så nu får de gräva längs den lilla vägen som går ner till huset. Massor av stora stenbumlingar i marken men maskinen lyfter stenarna hur enkelt som helst. Tyvärr måste de gräva över hela tomten men det får vi tåla när vi får trygghet istället.

Så ett stort tack Vattenfall för att ni tar en kostnad som ni aldrig kommer att få igen.1 kommentar:

  1. Åh - va skönt för er! Efter den här sommaren inser man ju verkligen hur illa det kan gå. Bra gjort av Vattenfall!
    Kram Nora

    SvaraRadera