fredag 19 september 2014

Så fånigt det blev!

I våras gjorde vi klart den här planteringen - jag som inte tycker om strikta rader i trädgården tänkte göra just det, en stig med en rad hostor som väller över kanten.

Om man googlar på Hosta pathway så får man se förtjusande bilder av vad man kan åstadkomma genom massplantering av hostor.

Så hade jag tänkt...och valde en vacker, mellanstor Hosta `Orange star´ som skulle växa ihop och med sina blad delvis täcka trädstammarna och bilda en liten Hosta stig.

Hade beräknat att det skulle krävas sju plantor men jag fick endast tag på fem exemplar och det blev alldeles för glest. Dessutom har plantorna växt minimalt i sommar och jag planterade dem för långt in i rabatten. Kanske växer de till sig nästa säsong men någon Hosta stig lär det inte bli.I samma rabatt planterades ett litet Ginkgo biloba träd som växt bra i sommar samt en av mina favoriter i trädgården Cryptomeria japonica `Rasen´ även kallad japansk ceder. Härdigheten är inte den bästa, den första vintern kan vara en tuff utmaning för träden och invintringen är viktig. Det är bara att hoppas på en lång och gradvis kallare höst som signalerar att nu är det dags för vila.

2 kommentarer:

  1. Lite tunt ser det ut men dom brukar växa till sig och ta över, funkiorna alltså. Ha en fin helg.Carita

    SvaraRadera
  2. Det blir inte alltid som man har tänkt sig - det är ett som är säkert. Men tror du inte Hostorna kommer ta för sig mer om ett år eller två? Vilken fin Cryptomeria - den var ny för mig.
    Kram Nora

    SvaraRadera