tisdag 7 oktober 2014

" Tuffare än vad somliga tror.."

Det här är Rhododendron `Belkanto´ en riktig överlevare minsann!

Köptes för ganska många år sedan men blev aldrig någon vacker buske. Den har aldrig blommat, saknar indument, har vuxit långsamt och spretigt, ingen höjdare alltså. Den blev bara fulare med åren och efter varje vinter såg bladen hemska ut. Så efter den svåra våren 2013 såg den  värre ut än någonsin och jag grävde upp den och slängde den ovanpå en stor rishög i skogen med rötterna i vädret.

Men `Belkanto´ tänkte inte bli kompost och när vårvärmen kom började den grönska där uppe på rishögen. Då går det inte att förhärda sig så jag tog plantan och satte den i kruka. Där har den vuxit till sig i sommar och nu fick den en välförtjänt plats i den nya rabatten. Jag har väl inga illusioner om att den någonsin skall bli en förtjusande vacker rododendronbuske men efter att den kämpat en hel vinter med rötterna i luften så har den verkligen kvalificerat sig för en andra chans.1 kommentar:

  1. Vilken tuffing - den förtjänar verkligen en andra chans! Jag tycker den ser riktigt fin ut på bilden, hoppas den tar sig nu när den har fått en så fin plats.

    Kram Nora

    SvaraRadera