måndag 23 november 2015

"Minns i november..."

Den bleka novembersolen orkar knappt över trädtopparna, skymningen faller snabbt och fåglarna hämtar de sista fågelfröna vid matplatserna. Nätterna är kalla, -8 grader flera nätter i följd och dammens yta har frusit till is, marken är vit av frost och snö efter ett lätt snöfall häromdagen, brasan brinner ner i kakelugnen.

Minnena bleknar snabbt.... men bilderna ljuger aldrig. Välkommen på en liten rundtur i vår trädgård.


11 kommentarer:

 1. Så vakre bilder, og min favoritt denne gangen er bilde nr 3 nedenfra (hagestien).
  Det kan ikke bli bedre enn det der.

  SvaraRadera
 2. Din have er smuk og stemningsfuld og fuld af variation både i belægning og beplantning. Hvem er stenmesteren i din have? Hos os er det min mand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!

   Det är jag som sätter all sten, är nog lite "stentokig" att skapa något med sten är bland det roligaste jag vet.

   Maken gör det mesta av grävjobbet och forslar bort jorden som är full av ogräs och rötter, hela trädgården är anlagd i skogen så det kräver en del förarbete innan stensättning och plantering.

   Radera
 3. Ja, det finns mycket vackert man kan minnas under denna mörka årstid. Jag håller med om att den lilla stigen ser väldigt mysig ut. Även här på Västkusten har det varit kallt, -5 grader i morse, men nu ska det bli mildare igen. Vi har i alla fall sluppit den halvmeterdjupa snön som rapporterades från delar av Skåne och Köpenhamn i morse. Det var enstaka små flingor i luften för några dagar sedan, men annars har det varit klart och uppehåll. I morgon kväll ska jag åka på ett STA-möte i Göteborg och höra på ett föredrag om jakten på den vita vintergäcken i Kina. Det ska bli spännande.

  Olle

  SvaraRadera
 4. Tak for rundturen og dejlige solskinsbilleder. Det ser flot ud med mos på stenene.

  SvaraRadera
 5. Vilken rundtur då! Alldeles makalöst underbart. Vilket estetiskt paradis du har skapat! Tack, tack för denna visning! Tänk att få seden live!

  /Anja

  SvaraRadera
 6. Hei!
  For en fantastisk vakker og spennende hage du har skapt. Dette var det inspirerende å se. Liker så godt stier som slynger seg rundt. Steiner er det veldig morsomt å arbeide med. Innmari fint du har gjort det.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 7. Tack för rundturen, alltid inspirerande och vackert.

  SvaraRadera
 8. Njuter i fulla drag av dina bilder! Gillar verkligen den där kullerstenstrappan! Har du något inlägg där du visar hur ni gjorde den?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, den gjordes långt innan jag visste vad en digital kamera var för något. Men du, det är faktiskt busenkelt, underarbetet är som alltid viktigt. Bort med all jord som innehåller ogräs, ersätt med sand det som grävts bort och därefter placerar man in stenarna tätt intill varandra. Med sanden kan man reglera höjdskillnader eller eliminera skillnaderna om man så önskar. Stenarna till trappor väljs med lite omsorg, hyffsat stora för stabiliteten samt välformade för att passa som trappstenar.

   Radera
 9. Det var en verkligt njutbar rundtur! Alltid lika förundrad över att inte minsta lilla barr ligger och skräpar framför linsen och alla ton med sten du minutiöst placerat på vackraste sätt.
  Kram Anette

  SvaraRadera