söndag 14 juli 2013

Arbete pågår

Nu har vi erövrat en bit av naturen igen, ogräset är bortgrävt men som alltid är det trädrötterna som är det verkliga bekymret. I orörd natur är varje cm av jorden ockuperad och jag vet vad trädrötter kan ställa till med i rabatter. En del av rötterna härstammar nog från de träd vi tagit bort men andra söker sig in från träd som växer en bra bit härifrån. Nu skall vi ta hit en arborist i höst som får ta bort några björkar som är så stora så vi inte klarar det själva. Björk, asp och gran tillhör de träd vars rötter snabbt ockuperar ny fin jord och till slut hjälper det inte att vattna ens och det känns nästan som de tuggar i sig av den fina myllan. Kvar blir en grusaktig, dammig jord.

Såhär såg det ut i hörnet vid stenarna.


 Marken är så torr så det dammar men nu är regn utlovat, vi får väl se...
Ett antal fina stenar är uppgrävda som kommer väl till pass när det är dags att forma en rabatt. Man behöver lägga in en del trampstenar i rabatterna för åtkomlighetens skull, att trampa i fluffiga surjordar är inte så bra.

2 kommentarer:

  1. Ähhh, vad ni jobbar på bra.
    Det kommer att bli så snyggt och hoppas verkligen att jag kommer till er trädgård igen nästa sommar.

    Ha en härlig söndag Gunilla.

    SvaraRadera
  2. Men Gunilla, hur mycket skall du arbeta, nu får du väl ta lite ledigt. Jag antar att det blir finfint som vanligt, vi får komma på en ny visit nästa år. Ha en skön kväll/Carita

    SvaraRadera