tisdag 2 juli 2013

Dammen har fått ett skydd

Som jag befarade återvände fiskgjusen nästa dag och vår damm med värnlösa fiskar har blivit "easy food" för den stora jägaren. Den skulle med stor sannolikhet återvända och plocka fiskar så länge det finns en fisk kvar.

Det är omöjligt att sätta nät pga av höga växter vid dammen och nät riskerar alltid att skada småfåglar men även rovfåglar. Att klippa loss en intrasslad fiskgjuse är ingen önskesituation precis..

Lösningen blev att vi slog ner några höga pinnar runt dammen och band ihop dem med snören. I snörena hängde vi drygt tjugo DVD skivor. Effekten blev "strålande" minst sagt. De fladdrar febrilt i vinden och när ljuset träffar dem blixtrar de i skarpa neonfärger, ser ut som blixtar i olika färger.

Inget besök sedan skivorna kom på plats. Inte någon estetisk trädgårdsupplevelse men hoppas att det bryter fiskgjusens mönster och att den hittar nya jaktmarker. Kameran lyckades inte fånga de glittrande skivorna.1 kommentar:

  1. Va skönt för både er och fiskarna att ni lyckades skydda dem. Fåglar i trädgården vill man gärna ha, men kanske inte så där stora fåglar (även om de är fina)
    Ha en fin dag i trädgården!
    Kram!

    SvaraRadera