söndag 28 juli 2013

Inte en droppe regn

Åter en solig dag och termometern i skuggan passerade 25 graders sträcket omkring kl. 9.00. Sedan den 9 juni har vi fått 5mm regn, det är nog rekord sedan vi började med trädgård.

Det manschuriska valnötsträdet gulnar mer och mer och släpper sina blad, likaså björkarna. Tom med de gamla bondsyrenerna har vissnat ner.

I övriga delar av Sverige är det översvämningar i samband med kraftiga åskregn. Inget att längta efter precis, många har fått vattenskador i sina hus.


Nu är marken så torr så det lilla vatten vi har att fördela gör knappast någon nytta, det har bildats en torr skorpa på jorden i rabatterna och på många ställen är det stora sprickor i jorden.
Trädgårdsarbetet består i att klippa ner växterna i rabatterna, det är trots allt snyggare än att låta de nervissnade växterna stå kvar.
Nu lovar prognosen åter regn men så har det varit många ggr denna sommar utan att det fallit en enda droppe över oss.

5 kommentarer:

 1. Inget regn här heller, ja vi fick en pytteliten skur i går men den syns inte någonstans. Jag ger nästan upp nu, det får se ut som det gör, man får puts så gott det går. Vi hörs. /Carita

  SvaraRadera
 2. Ja, det låter som om ditt torp var granne med vårt! Även här pågår en desperat kamp mot torkan. Rotvatttnar för fullt där det går att rotvattna. Stiger upp vid 5-tiden och vattnar köksträdgården och diverse rabatter.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är det inte roligt! Så gott som allt slokar nu och jag använder också saxen en hel del.
  Det ända som får vatten här är växter som är nyplanterade i år samt det vi skall äta. Allt annat får klara sig bäst det går.
  Hoppas, hoppas nu att vi får något regn på måndag och tisdag som det sägs i prognoserna.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Växterna piggnade till lite efter regnet häromdagen. Skönt!Hoppas det finns lite liv kvar hos er söndag 11/8 för jag såg att det är visningsdag för flera i Sörmland då. Tänkte komma förbi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen! Växterna lider av både hagel - och torkskador men vi kämpar på med bevattningen. Under nästan två månader fick vi 8mm regn, i måndags föll det 15 mm. Inte mycket men man får vara tacksam för det lilla.
   Nu är värmen åter och växterna hukar sig i den brännande solen.

   Radera