torsdag 11 juli 2013

Hornrapunkel, torka och nya projekt

I fjol våras besökte vi Magnus vackra och välplanerade trädgård. Bland allt annat spännande fastnade mina blickar på en för mig okänd växt - en hornrapunkel.

I helgen kom Magnus till vår "Öppna trädgård" med en plastpåse i handen och i påsen fanns tre fina plantor av hornrapunkel Phyteuma scheuchzeri. Gott minne har han och tusen tack Magnus för de fina växterna!

I övrigt är det torrt, mycket torrt. Det utlovade regnet blev det inte mycket av, ynka 5mm i går vilket är ungefär detsamma som ingenting så nu går vattenspridaren igen men det blir aldrig detsamma som ett naturligt regn.

De första spadtagen är tagna i marken på det som skall bli en fortsättning på fjolårets projekt i vårt woodland. Marken är full av sten som det alltid är här, det mesta är bara små skräpstenar men en och annan stenbumling med stil dyker upp som blir användbar när det är dags att göra en rabatt. I kruka står Stewartia pseudocamellia och väntar på en placering, först i kön och den bästa platsen skall hon få. En annan som står i planteringskön är Rh. `Tamarindos´ en av de Rhododendron som fick rejäla vinterskador i år. Jag grävde upp plantan, klippte ner hela växten och planterade i kruka. Snabbt sköt den nya skott så nu kommer den att få en ny chans i det nya surjordspartiet.


1 kommentar:

  1. Hornrapunkel kände jag inte till, måste nog googla på den nu:-)

    Här fick vi 27 underbara mm regn igår. Idag är det som om att hela trädgården har sträckt på sig när den är nyduschad och fin. Skönt också att få fyllt upp regntunnorna.

    Det är så roligt att läsa om ert nya projekt nu när jag vet hur det ser ut hos er. Att det kommer bli lika fint som resten av trädgården är jag övertygad om.

    Kram Nora

    SvaraRadera