lördag 25 april 2015

Magnoliablom

De första magnoliorna vågar språnget och börjar släppa sina vinterpälsar. Alltid ett vågspel på våren men nu har de överlevt två nätter i alla fall då vi haft plusgrader.

Först ut är Magnolia salicifolia `Wadas memory´ samt Magnolia x loebneri `Merril´ som båda blommar på bar kvist. Av dessa två föredrar jag faktiskt `Merril´ som har en mycket vackrare form och så småningom blir ett stort träd. `Wadas memory´ är och förblir en spretig buske och just den formen är jag inte så förtjust i. Men visst är det något magiskt med magnoliaknoppar...


Magnolia `Merril´
Magnolia `Wadas memory´


4 kommentarer:

 1. Vår Merril som har några år på nacken är just ett stort fint träd som ger massor av blom varje år - och våra Wada är som du säger ganska spretiga buskar men sparsam blomning dessutom. Skönt att veta att det troligen inte är oss det är fel på!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Helt underbart med magnoliablomningen! Hos mig har bara stjärnmagnolian, M. stellata, slagit helt ut. På G är min "flickmagnolia" 'Georg Henry Kern' ;-). som egentligen har en anskrämlig form, men på "rätt" ställe så....blir den liksom intressant :-). Jag gillar den.
  Sedan har jag en ny för i år plus en från förra året, en gulblommande, men den står nog för mörkt.
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Dessa underbara Magnolior! Jag är så sugen på att skaffa en själv (eller flera) men så var det det där med blåsten hos oss. Jag funderar och funderar på eventuella lösningar - vi får väl se om det går att ordna.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Har inte vågat mig på nån magnolia än, men njuter av din och försöker lära mig ett och annat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera