torsdag 28 mars 2013

Den kommer...

...våren, men ack så sakta det går. Dagen idag har varit alldeles underbar med många plusgrader och strålande sol men i morse visade termometern -9,3 grader.

Men naturen är som den är och vårtecknen dyker upp om man iakttar och lyssnar. I går kväll hördes koltrastens fantastiska sång för första gången. Idag såg jag det första svanparet, ivrigt diskuterande, flyga över Hagtorpet, hoppas att de hittar öppet vatten innan kvällen och kylan kommer.

Mesarna i trädgården har bokat sina holkar och är i full fart med att bygga bo. En nyckelpiga tittade fram under skräpet som jag lyfte upp och den första nässelfjärilen fladdrade förbi. Tyvärr har den vaknat för tidigt i den värmande solen för det finns inte tillstymmelse till mat, inte ens sälgen blommar ännu.

Man får glädja sig åt det lilla, mossan är fräsch och grön när den sakta bryter fram bland smältande is.Bland stenarna börjar ljungen sticka fram...


Några tallar som dött av okänd anledning har sågats ner och blir finfin ved så småningomOch så bestämde sig råbocken äntligen för att vara med på bildGLAD PÅSK!
2 kommentarer:

 1. Ja, inte går det snabbt med våren iår. Hoppas nu bara att den stannar ett litet tag när den väl kommer så man hinner njuta ordentligt!
  Din mossa är så otroligt läcker! Här är det "någon" som river bort mossan på berget. Jag misstänker att mössen eller fåglarna gör det i jakt efter mat. Fågelmaten hänger rakt över där mossan försvinner så jag får kanske skylla mig själv då......det lär ju ligga ett och annat solrosfrö där:-)
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt att ändå kunna ana lite vårtecken trots kylan som fortfarande håller i.
  Önskar dig en härlig och Glad Påsk!

  SvaraRadera